SZÉP FELVÉTELEK SORA ÁRULKODIK A VÁROS IRÁNTI SZERETETRŐL

Vácott hagyományosan igen élénk volt mindig a fotós élet, ma is az, elég csak megemlíteni, hogy a Forte Fotóklub Vác az ország egyik legnépesebb és legaktívabb ilyen alkotóközössége.

A fotósok pedig szívesen részt vesznek országos- vagy helyi pályázatokon, lett légyen szó szinte bármilyen tematikáról – így örvendetesen sokan neveztek a „welovevac 2021” elnevezésű kiírásra is, amit a napokban értékelt a szakmai zsűri és a szélesebb körű nyilvánosság.

Összességében mintegy hétszáz fotót neveztek a pályázatra az alkotók, nehéz dolga volt hát a fődíjasok kiválasztásában a Garay Nagy Norbert festőművész, Kis Dávid fotós és Sándor Lajos stúdióvezető, fotós alkotta szakmai zsűrinek.

Ugyanakkor – internetes szavazással – az érdeklődő közönség is részt vehetett a pályázat értékelésében.

Nem mellékesen azért is örvendetes a nagyszámú csodálatos felvétel beküldése a pályázatra, mert a hétköznapokban bizony sok bosszúságot okozhat az itt élőknek a város általános elhanyagoltsága, szemetessége, koszossága, az összkép gyakori csúfsága.

Ám a fotósok most arra koncentráltak, hogy megörvendeztessék a közönséget sok szép és különleges felvétellel, amiért köszönet illeti a résztvevőket, gratulálunk mindannyiuknak!

Az úgynevezett profi kategória végeredménye a dobogósok tekintetében:

1. Tomor István: „Ködbe burkolózva”
2. Gerengay Gusztáv: „Torony a felhők fölött”
3. Tiszavölgyi Zsolt: „Csendes délután”

Közönségdíj szavazás:

1. Dér Dezső: „Görögkeleti templom télen”
2. Kopsa Gabriella: „Reggel”
3. Kopsa Gabriella: „Fehérek temploma”

Ribáry Zoltán