MEGKÉRDEZTÜK A JÁRÓKELŐ VÁCIAKAT, MIT SZÓLNAK A MÁRVÁNY TÉR KÉSEDELMES ÁTALAKÍTÁSÁHOZ? – VIDEÓ

Idén február elején sajtótájékoztatón jelentette be Matkovich Ilona, Vác polgármestere, hogy közösségi projekt keretében civil kezdeményezésre megújul a Márvány térként is ismert Szent István tér. Mint az ismeretes, nem készült el augusztus 20-ára. Szerkesztőségünk novemberben megkérdezte a csúszós, balesetveszélyes téren áthaladókat, mit szólnak mindehhez.

Matkovich még februárban úgy fogalmazott, hogy az önkormányzat a költségvetési tervben saját forrást különít el az idei beruházásra. Hozzátette akkor, hogy Facebook-csoportot is indítottak, ahol folyamatos tájékoztatást adnak a munkákról, illetve mód van arra is, hogy az e célra nyitott bankszámlára a polgárok a projekt megvalósítását segítő befizetéseket tegyenek.

Inotay Gergely alpolgármester a februári sajtótájékoztatón pedig arról is beszélt, hogy várják a fiatalok bekapcsolódását akár a közösségi szolgálatok keretében. Ekkor bemutatták a tér rendezési koncepció tervét, amely 2021 januárjában készült.

November végén így néz ki a tér a valóságban. Riportunkban arról kérdeztük a lakosokat, mi a véleményük arról, hogy nem készült el augusztus 20-ra a beruházás?

Matkovich Ilona idén július 18-i posztjában arról írt, hogy „Járatlan út a Márvány tér megújítása is, melynek tervezése el kell ismernem, nem sikerült elsőre. Volt egy elképzelés, hogy augusztus 20-án átadjuk a megújult márványteret, de amikor láttuk, hogy nem az elképzelésünk szerint alakul a tér kialakítása, inkább leálltunk és ahogy mondani szokták, újragomboltuk a kabátot. Ha nem is augusztusban, remélem, hogy idén elkészül ez a beruházás is” – tette közzé Facebook-oldalán.

Egyelőre azonban a tér továbbra is csúszós, balesetveszélyes, melynek a téren átjáró lakosok hangot is adtak.

***

MATKOVICH MINDEN AUGUSZTUS 20-ÁN MEGÍGÉRI A MÁRVÁNY TÉR FELÚJÍTÁSÁT

A VÁCI LÁNCHÍD-ÜGY: KÉSIK ÉS DRÁGUL A MÁRVÁNY TÉR FELÚJÍTÁSA (VIDEÓ)