INOTAY, GYURCSÁNY „GÉPI HÚZÁSÚ” HELYI BÁBJA FELTŰNŐEN SOK ENERGIÁT FORDÍT A PROFILARCOSKODÁSRA IS

Hosszas és igen uncsi vajúdás után ugyebár már biztos, hogy Gyurcsány Ferenc helyi embereként Inotay Gergely indul a balliberális oldalról a 2022-es országgyűlési választásokon a választókerületi képviselőségért.

Na jó, mondhatjuk erre, végre letisztult, aminek le kellett ülepednie, magyarán

kiderült, kit akar itt versenyeztetni a szivárványos konglomerációt vezénylő volt KISZ-potentát, volt MSZP korifeus, jelenlegi DK-vezér.

A következő napok, hetek, hónapok kiváló alkalmat adnak majd a szemkilövető, „elkú…tuk” miniszterelnök itteni helytartója arcélének domborítására, árnyalására.

Amit eddig – karrierje szempontjából – tudtunk Inotayról, hogy tanítói és hittanári végzettsége is van, továbbá kórista, mielőtt megélhetési politikusnak állt, addig jobbára tanított.

Aztán ezt megunhatta, a jelek szerint leküzdhetetlenül vonzotta a politika, állítólagos civilnek állt, hogy ilyen bájolgással kábítsa a népet, de azóta kiderült, hogy valójában pártkatona ő a javából, nem is egy párt katonája, hanem többé egyszerre, az egyre inkább amortizálódó Jobbiktól kezdve a DK-ig. (Magunk közt szólva gyászos ív ez, hiszen a Jobbik nagyjából az őszödi böszme elhíresült beszéde, az általa vezényelt rendőrrattak elleni tiltakozás, ellenállás nyomán kezdett éledezni, gömbölyödni, hízni, hogy aztán összeboruljon Fletóval szekértolóként.)

Mert bizony ez az önjelölt nem rest idegen tollakkal ékeskedni, már eddig is sok olyan eredményt igyekezett a maguk, de leginkább a maga javára írni, amihez semmi közük, miután jobbára kormányzati, egyházi beruházások révén épül-szépül a város.

Az Inotay nevével is „fémjelzett” önkormányzat hatékonysága nagyjából a nullához konvergál, kábé annyi, hogy zebrákat, parkolóhelyeket festegetnek itt-ott, a jelek szerint leszerződtették Festéktüsszentő Hapci Benőt.

***

Profilarcoskodás a közösségi médiában

Nem sokkal azután, hogy felkerült a balliberális előválasztási bohózat két legaktívabb bohócának plakátarc változásáról szóló cikkünk, Inotay Gergely Ábel alpolgármester máris újra változtatott.

Egy arc módosulásai

Legújabban előtérbe tolt fészes profilképén nem lenéz a választókra (vagy lenézi a választókat, ha úgy tetszik), hanem felfelé valahova – na de bizonyára nem a jóistenre (mea culpa már csak a szóba hozásáért is ebben a szövegkörnyezetben) vagy a szavazópolgárokra, sokkal inkább mondjuk az őt pórázon rángató kitartóira, Gyurcsányra, Dobrevre, parizeres Jakabra meg a többiekre. Mert látszólag nagyon-nagyon dörgölőzni akar mindegyikükhöz, egyszerre és külön-külön is azon az elvi alapon, hogy kit tudja, hogy alakul a népszerű(tlen)ségük. Taktikázik a kórista úr ezerrel.

De kérdezzük: tényleg ez a legfontosabb dolga egy alpolgármesternek, próbálgatni a profilképeket? Alpolgármester Úr, mikor frissíti már újra a fészes profilképét? Nagyon várjuk. Tegyen ki magáért ezerrel!

Hajós A. Zalán