VAJON TÉNYLEG MEGVAN MÁR A POMÁZI BEFUTÓJA A VÁROSI KERTÉSZETI TENDERNEK?

Mint olvasóinknak az nem lehet új – hiszen az önök visszajelzései nyomán született az „EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? (vagy lesz még ennél rosszabb is)” rovatunk –, hogy Vác köztisztasága, közterületeinek állapota sok tekintetben minősíthetetlen. Pedig egyik legerősebb ígérete volt a mostani baloldali városvezetésnek az, hogyha megválasztják őket a váciak, akkor egy osztrák kisvároshoz hasonlatos rendet fognak teremteni. Mint szinte mindegyik ígéretük, ez is csak mesebeszéd maradt. Hiába költöttek több tízmilliót
nagy teljesítményű ágdarálóra, lombszívóra, lombfúvóra, kosaras kocsira, fűkaszákra, a város rendjén ez mit sem javított. Annyi történik csak rendszeresen, hogyha megjelenik egy-egy újabb EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? cikkünk valamely városrész tarthatatlan állapotáról, oda azonnal kiküldik a közterület karbantartókat, akik egyféle tűzoltásszerű munkát végeznek.

Hiába szervezték ki a lakosságra a település rendben tartásának jelentős részét, csak nem látszik meg ez a városon! Nagy ráfizetéssel felmondták – meglehetősen tisztázatlan okból – a Harmatkert Kft.-vel megkötött szerződést, amelyik ezen munkák nagy részét el tudta látni. Tavasz óta nem tudunk arról, hogy van-e zöldterületeink kezelésére bármilyen cég, amely ezeket a roppant elhanyagolt városi területeket gondozná?

Viszont a napokban szárnyra kelt egy városi szóbeszéd, amely szerint egyes befolyásos és a pénzt meg nem vető városvezető már tárgyal egy pomázi céggel, amely nem igazán nevezhető a zöldterület-kezelés terén nagy múltú vállalkozásnak, hiszen csak 2020-ban alakult.

Hiába is érdeklődnénk a városházánál, hogy igaz-e a hír, hiszen 40 eddigi kérdésünkre még egyre sem érkezett válasz, és egyébként a pletykák szerint tán még Matkovich Ilona sem tud ezekről az előzetes, egyeztető tárgyalásokról.

Kérdések merülnek fel:

  • Ha megvan minden eszköz a munkához, akkor csak a munkaerőhiány miatt van szükség külsős cégre? Kevés munkatársa lenne a Városüzemeltetésnek?
  • Amennyiben elengedhetetlenül szükséges külső cég bevonása, akkor valóban nem lenne erre alkalmas váci vállalkozás?
  • Egy 2020-as alapítású cég vajon rendelkezik-e kellő referenciával?
  • Amennyiben van alapja a hírnek, akkor vajon valóban városi érdek-e, hogy ez a cég Vácon tevékenykedjen, vagy valaki megint csak nagyon jól jár?