MATKOVICH RENDELETMÓDOSÍTÁSÁBÓL CSAK FERJANCSICS SZOMSZÉDJA PROFITÁLT

Különös HÉSZ (Helyi Építési Szabályzat) módosításról döntött Matkovich Ilona decemberben, a járványhelyzet miatt kapott felhatalmazásával. Egy garázssoron elhelyezkedő ingatlanra vonatkozóan kizárólagosan, célzottan döntött a HÉSZ módosításáról, miszerint az addig „garázs” besorolású ingatlant már 100%-ig beépítheti a tulajdonos és kereskedelmi-szolgáltató tevékenységet is folytathat benne. A tulajdonos pedig teljesen véletlenül Ferjancsicsék szomszédja.

A Helyi Építési Szabályzat minden ingatlantulajdonost szigorúan korlátoz, kimondja, hogy milyen paraméterek szerint, mekkora arányban építhető be és mire használható az adott terület. Míg a váciakat köti a szabályzat, úgy tűnik, hogy elég Ferjancsics szomszédjának lenni, mert akkor igény szerint, egyedileg módosítható a HÉSZ. A képen látható, Magyar utca és Fonó utca sarkán elhelyezkedő, belterületi, 4397/1 helyrajzi számú ingatlanra így a „szerencsés” tulajdonos, B. Róbert jövedelmező üzletet építhet, vagy az eddiginél jóval magasabb áron értékesítheti a területet.

A több sötét ügyben is érintett Ferjancsics szomszédjának lenni tehát igencsak jövedelmező, de eddigi tudomásunk szerint csak B. Róbert ingatlantulajdonos vagyonosodhatott a Vízimalom utcai szomszédságból. A továbbiakban az alpolgármester környezetében élők ingatlanjait érdemes lesz figyelni, hátha feltűnnek továbbiak a HÉSZ módosítások során.

Az ingatlan értékét tovább növelheti, ha a terület mellett nem sokkal elhelyezkedő „Vágóhíd” területén elindul az ingatlanfejlesztés, melyről korábban már beszámoltunk (2020.11.27-i írásunk   |  2021.02.09-i írásunk). Egyre inkább úgy látszik, hogy Matkovich Ilona és a baloldali városvezetés meg sem próbálja betartani választási ígéreteit, csak a környezetüknek próbálnak kedvezni. Nem véletlenül indult el Matkovich gyerekeinek feltűnő üzlete is a Duna-parton, de természetesen a polgármester asszonyhoz köthető lelkes ingatlanfejlesztő cégek is dörzsölhetik a markukat. Látványos, ahogyan Matkovichék családi érdekeltségei épülnek a sétányon.

Bízunk benne, hogy Matkovich Ilona ugyanilyen lelkesedéssel kezdi el segíteni a kórház fejlesztésének folyamatát is, mert ott valamiért több gond akadt a HÉSZ-szel és a telkekkel, mint ezekben az esetekben (2020.06.10-i cikkünk   |   2021.04.23-i cikkünk)

Végül pedig egy jó tanács a váciaknak:

„Szeretne befolyást a városvezetésre? Szeretne soron kívüli ügyintézést? Költözzön Ferjancsics László szomszédjába!

***

A TÖBB ZAVAROS ÜGYBEN IS ÉRINTETT FERJANCSICS:

GYURCSÁNY VÁCI EMBERE: FERJANCSICS LÁSZLÓ PORTRÉ – A SZIVÁRVÁNYEMBER SZIVÁRVÁNYKARRIERJE

2000-ES ÉVEK, VÁCI KÓRHÁZ, FURCSA ÜGYLETEK: ÚJRA ÉS ÚJRA FELSEJLIK FERJANCSICS KORÁBBI MUNKÁLTATÓJA, A HOSPINVEST