TENYÉRNYI JÉG PUSZTÍTOTT IPOLYTÖLGYESEN – BALESETVESZÉLYESSÉ VÁLT EGY ÚTSZAKASZ VÁCON!

A pénteki vihar miatt szombat hajnalig összesen 281 esetben volt szükség a tűzoltók munkájára – írta meg az ORIGO. A tűzoltói beavatkozások nagy részét kidőlt fák és letört faágak eltávolítása adta. A faágak utakra, autókra, házakra, elektromos vezetékekre dőltek, ezeket kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak. Helyenként a hirtelen lezúduló esőt nem tudta elvezetni a csatornarendszer és a sok víz okozott fennakadásokat.

Húsz lakóházból a tűzoltóknak kellett kiszivattyúzni a vizet. Néhány lakóház elektromos szekrényébe is befolyt a víz és ez vezetett elektromos tüzekhez, füstöléshez.

Budapesten és Pest megyében több lakóházba is villám csapott, ami miatt meggyulladt a házak tetőszerkezete. Több helyen fák gyulladtak ki a villámlástól, a tűzoltók mindegyiket megfékezték.

Volt ahol épületek tetejét és kéményét is megbontotta az erős szél, sok helyen pedig a dió és tojás méretű jégeső rongálta meg a házak tetejét.

Fotó: Jenei Szilárd és Hojka Bence

A meteorológusok által megjósolt, markáns hidegfront péntek délutáni jégkárairól a VácOnline is értesült.

Ipolytölgyesen és térségében tenyérnyi méretű jégdarabok estek az égből.

Olvasóink képein jól látható, mekkora méretű jégdarabok zúdultak alá, semmit nem kímélve. Elmondás alapján több autó megrongálódott, s mint az egyik beérkezett fotón is látható, egy olvasónk meg is sérült, miközben autóját próbálta letakarni, védendő a természeti csapástól.

***

Figyelem: balesetveszélyessé vált útszakasz!

A hirtelen lezúduló csapadék nagy mennyiségű törmeléket – jórészt kavicsot – mosott az úttestre Vácon, a Kosdi úton, a Basa utcánál.

Az így balesetveszélyessé vált útszakaszra felhívtuk az illetékes hatóságok figyelmét.

Kérjük, hogy a veszélyhelyzet elhárításáig közlekedjenek különösen fokozott figyelemmel a fent említett útszakaszon!