EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – NEMCSAK ELHANYAGOLT, BALESETVESZÉLYES IS

Tavasszal és télen dicshimnuszt zengtek a kosaras autóról és az értelmezhetetlen mértékű gallyazási munkákról. A városháza által agyon ajnározott téli és tavaszi gallyazási munkák közepette több utca régebben rendszeresen gallyazott fáihoz viszont hozzá sem nyúltak vagy csak néhány fát gallyaztak. A belváros szavazói, a Földváry lakótelep szavazóival szembe egyértelműen háttérbe szorultak. Erre hívta fel szerkesztőségünk figyelmét egy Kossuth utcai és egy Petőfi utcai lakó.

A beküldött fotók arról tanúskodnak, hogy a közlekedési táblák alig, vagy egyáltalán nem láthatóak. Matkovich Ilona képviselőként még oly sokszor szólalt fel a Kép utca macskaköves szakaszával kapcsolatban. Nos, amióta polgármester lett, úgy tűnik, nem jár arra, de a körzet képviselője sem. „A nagyobb babérokra törés során egyesek nem néznek vissza azokra, akiknek köszönhetik a szavazatokat. Télen is csak bele kaptak az utcai fák gallyazásába, aztán vissza se jöttek. A Szt. Miklós téren is most gallyaztak először – idézzük a Petőfi utcai levélírónkat.

A Kossuth utcából kapott képekhez az alábbi sorokat fűzte egy ott lakó:

„A szép belvárosi utcánk egy dzsungel. Az idei tél volt az első, hogy itt nem gallyaztak. Most pedig a fák ágai földig érnek. A Kossuth utca – Görgey utca sarkán tegnap meggallyazták a fát, de a közlekedési táblát továbbra se látni.

Azt pedig észre sem vették, hogy a túl oldalon letört egy faág napok óta és a járdán alig lehet elmenni. Minek ide városgondnok, ha ezt se veszik észre itt? A Kossuth tér felé a kikanyarodásnál nem látni a táblát, a járdán lehúzott fejjel lehet csak közlekedni. Régebben ilyenkor már másodjára jöttek gallyazni. Most borul virágba a mályvarózsa sövény. Attól szép az utcánk.
Vajon az utca melyik lakója miatt büntetnek minket?”

Úgy tűnik, hogy az elmaradt munkák sokasága immár visszaköszön városszerte, amit talán már semmilyen agitációs propagandával nem lehet kimagyarázni a szavazók előtt.