A MAGYAR NEMZET KÖZÖS SIKERE, HOGY MEGINT EURÓPA DOBOGÓSAI LETTÜNK

Sportnemzet vagyunk, bárki bármi mást is állít! Próbáljuk ki, ha ezeket a neveket olvassuk, halljuk, vajon másképp dobog-e a szívünk: Papp László, Balczó, Keleti Ágnes, a női kézilabda válogatott, Kemény Dénes vízilabda csapata, a magyar futball aranykora, Sebes Gusztáv, Puskás, Kocsis, Hidegkuti, Czibor, az úszósport, Hajós Alfréd, Egerszegi, Hosszú Katinka, a magyar vívás, Gerevich Aladár, kajak-kenu, Dusev-Janics Natasa, Kovács Kati, Storcz, Kammerer, Wichmann, Kolonics…? Hát igen! Eredményeiket, a nemzet dicsőségére EGYÉNI küzdelmük, tehetségük, akaratuk hozta meg számukra. Most azonban született egy olyan siker, amelyért egy EGÉSZ ORSZÁG megküzdött: a koncepciózus kormány, a terheket végletekig bíró egészségügy, a fáradtságot nem ismerő orvosok, ápolók, az oltóközpontok munkatársai, a szállítók, a logisztikai munkát szervezők, s egy nemzet, aki szabálykövetően viseli a pandémia emberpróbáló nehézségeit.

Ezt mind együtt értük el, Vác és a régió népével egyetemben!

Amiért mindez aktuálissá lett, az az, hogy – a velünk kesztyűs kézzel sohasem bánó – nyugati sajtó is kénytelen lassan elismerni hazánk e közös sikerét! A Die Welt német lap csütörtöki számában (Die Welt Das Geheimnis von Ungarns Impf-Triumph) arról írt: Magyarország az elmúlt napokban extrém módon felgyorsította az oltásokat – ezzel pedig gyorsabb, mint bármelyik EU-s ország. Gregor Schwung kommentárja a Die Welt csütörtöki számában azt fejtegeti, hogyan lett Magyarország európai viszonylatban az első a beadott oltásokat illetően – szemlézte a német lap írását a Mandiner.

A szerző szerint Magyarország már az év végén kilógott az európai vakcina-rendelési procedúrából, miután 7 millió oltóanyagdózist rendelt Moszkvából és Pekingből – az EU-ból rendelt 19 millión kívül. A kínai és orosz oltóanyagokat jelenleg gyorsabban is szállítják, mint a nyugatit. Az EMA most vizsgálja a Szputnyik V oltóanyagot, Magyarország azonban mindenkinél előbb cselekedett. Orbán Viktor ezzel az EU-t politikai nyomás alá is akarta helyezni, azonban ami sokak szerint csak egy reklámfogás volt, az mostanra sikeres, oltási stratégiává vált.

MTV1 Híradó infógrafikája

Pár hete még sok magyar kételkedett a kínai oltóanyagban, mert szkeptikusan álltak hozzá a gyors engedélyezéshez. A szakértők egy része is kételkedett, és egyes orvosok is vonakodtak beadni a Sinopharm oltóanyagát. Orbán az év eleje óta személyesen reklámozta a vakcinát, mondván a kínaiak ismerik a legrégebb óta a vírust, ezért azt gondolom, ők tudják róla a legtöbbet.

2020. március 11-én COVID 2/121. 450.000 vakcina érkezett, ezzel újabb 450.000 ember életét tudjuk megmenteni. Regisztráljanak és oltassák be magukat! – Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldaláról

A Nagy Ragadozó még a nyomunkban, de az életért való futásban, azaz a beoltottság tekintetében Európa élvonalába jutottunk. Tisztelet Vác és régiónk polgárai előtt, akik maguk is hozzájárultak e hazai sikerhez.

Kiemelt kép: A Die Welt infógrafikája