EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – JELENTÉS A VÁROSSZÉLI SUSNYÁSBÓL

Egy kedves olvasónk, hívta fel szerkesztőségünk figyelmét ezekre a kisváci tájakra, magáról csak annyit írt, hogy P-né. Úgy tűnik, hogy ő sem csak a városházi önfényező Facebook-posztokból tájékozódik, hanem a saját szemével tapasztaltakat hiszi el.

***

Tisztelt Szerkesztőség!

Kisvácon lakom, innen szoktam gyalog ellátogatni egy DCM lakótelepen lakó idős ismerősömhöz.

A Buki sor utolsó házai és az iskolák közötti terület sem igazán osztrák kisváros kategória! (Ez a Németh László út.)

Kifelé menet a házak mögött egy hatalmas üreg tátong (gondolom, beszakadt terület) mellette visz be egy út a házak közé. Ha esetleg este valaki arra megy, könnyen belezuhanhat, de az is, aki feláll kocsival arra az üres, füves részre. Az utolsó ház és az iskolák között van egy nagy beépítetlen terület, néhol 1–1,5 méteres gazzal benőve.

Látszik, hogy az út mellé hordják a különböző szemetet, gallyak, falevél kupacok mindenütt. Ha ez magánterület, akkor miért nem kötelezik a tulajdonost a rendbetételre, ha önkormányzati, annál nagyobb szégyen!

A valaha félbemaradt építkezéssel szemben, a sportcsarnok után romos, elhanyagolt, valamikori raktárépületek virítanak a gazban.

Ott is találni szemetet bőven, rossz autógumi, kiselejtezett heverő, rossz ajtó.

A nagy darabokat hébe-hóba összeszedik, a többi marad. Ezeket a roncs házkezdeményeket most tán újra tovább építik. A leendő tulajdonosoknak hogy fog tetszeni a „felemelő” környezet. (…) Továbbiakban van egy autóbusz forduló, annak környezete is hasonlít egy szemétdombhoz, akárcsak az ott futó bicikli út környezet is. Mindkét oldalon gaz, szemét, száraz falevél.

Ha innen megyünk a lakótelepre, egy patakhídon kell átmenni a parkba (2-es út felőli oldal). A patakmeder tele szeméttel, kidőlt fákkal, a partján méteres gaz.

A lakótelepen félig-meddig összeszedték a lehullott leveleket, de most is tele vannak levél kupacokkal, a vízelvezető árkok szintén.

Nézzük a buszmegálló épületét (DCM-nél, Vác felé). A váró egy koszos, mocskos, agyonfirkált épület, a teteje hiányos, tele szeméttel.

(Csövesek által látogatott ivóhely, akik nem egyszer a kisebb-nagyobb dolgaikat is az épület mögött végzik el. A megálló mögött gazos, szemetes, bokros rész.

Ezzel a megállóval kapcsolatban volt egy „élményem” mindjárt a választás után. Különböző képviselő „urak” megjelentek egy zsákkal szemetet szedni. Egyszer volt Budán kutyavásár!, azóta a színüket sem látni, a körzet képviselője a lábát nem teszi a környékre!

Lenne végül egy olyan javaslatom, hogy amint az elvtársak a pitiáner dolgokat (amit esetleg elvégeztek) táblák kitételével hirdetik, ha valaki felvállalná a következőt!

A kormány által felajánlott és visszautasított támogatásokat jelezze tábla! Pl. a Szérűskertbe kitenni, hogy itt épült volna a kormányzati közpénzből az a bizonyos központ, de az önkormányzat nem tartott rá igényt.

Úgy tudom, más ilyen támogatást is visszautasítottak. Ezt mind-mind jelezni kellene a lakosok felé, ott helyben!

Továbbra is várjuk az osztrák kisvárost. Vác sokkal többet érdemel!

Legyen tanulság mindenki számára.

Tisztelettel: P-né