A városháza titkolja, hogy hány profilt tiltottak le a közpénzből működő városi Facebook-oldalon

Június elején több Facebook-csoportban is felmerült és mi is megírtuk, hogy a városházi cenzorok tiltanak nekik nem tetsző kommentelőket a váciak pénzéből működtetett hivatalos városházi oldalon. Szabó Csabát, a Váci Fidelitas elnökét többen megkeresték, akik sértettnek érezték magukat letiltásuk miatt, ezért ő közadat igényléssel fordult a városházához.

A kérdései között szerepeltek:

– „A Polgármesteri Hivatal, Vác Város Önkormányzata és minden általuk fenntartott szervezeti egység, valamint az általuk felügyelt köztulajdonban álló cégek munkatársai közül név szerint kik kezelik a „Vác Város Önkormányzata” Facebook-oldalt?

– A városvezetők közül pontosan ki felel a „Vác Város Önkormányzata” Facebook-oldal közszolgálati jellegének megtartásáért?

– Pontosan hány Facebook-profil van letiltva a „Vác Város Önkormányzata” Facebook-oldalon?

– Vezetnek-e nyilvántartást arról, hogy mely Facebook-profil, miért került letiltásra?

– Letiltott váci állampolgárok hogyan emelhetnek panaszt indokolatlan kitiltásuk miatt?”

A városháza nem okozott csalódást. A fenti kérdésekre adott válaszuk rövid volt, itt olvasható:

Olvasható, hogy az átláthatóságot ígérő baloldali váci városvezetés titkolja a közpénzből finanszírozott (többször hirdetett is) „Vác Város Önkormányzata” Facebook-oldal cenzorait, letiltott állampolgárok számát, a letiltások felelősét. A kérdés, hogy már a kampányban is tudták, hogy ordas hazugság az átláthatósági ígéretük? Vagy csak a hatalomból gondolták úgy, hogy nem tartozik a váciakra a városháza működése?

Matkovich rendszeresen beszélt arról, hogy erősítené a lakosokkal való egyeztetést. Ez is hazugság volt? A civilek, városlakók véleményét nem hogy nem hallgatja meg, letiltatja őket a Facebookon?

Baloldali véleménydiktatúra megvalósítása zajlik Vácon, a szájzár rendelet csak a kezdet volt.

***

Vác hivatalos közösségi felületén „kopasz cenzor” vigyázza a szavainkat