Petícióba csomagolt zöld párti álhírt propagál a váci képviselő – vélemény

Az „Ezek a városházán megőrültek?” című képzeletbeli rovatunkat szinte minden nap újabb tartalommal bővíthetnénk, mi mégis csak néha említünk meg egyet-egyet közülük, ami nem csak a szerkesztőség, hanem az olvasóink józansági ingerküszöbét is átütheti. A napokban Jess Kinga rengette meg mind a tudományba, a tudósok, a technológiai cégek szakmai megbízhatóságába vetett bizalmat a váci választói előtt

egy 5G elleni petíciózásra felszólító posztjával.

Remek petíció, remek poszt abból a szempontból, hogy az emberek összeesküvés-elméletek iránti hajlandóságát képes összekötni egy kis mindennapi kormányrugdosással.

Nem kétséges, hogy magánemberként, sőt akár választott közszereplőként is bárkinek joga van a saját eszmerendszeréhez, ad absurdum magántéveszméihez, ismerethiányon alapuló fantazmagóriáihoz ragaszkodni, s minden tudást megkérdőjelezni, amit eddig az emberiség felhalmozott.

Az igaz, hogy az egyetemes tudás bővülésének egyik motorja az elődök ismeretének folyamatos megkérdőjelezése volt. Bolyai János is milyen jól tette, hogy megkérdőjelezte, hogy egy külső ponton keresztül csak egy párhuzamos húzható egy egyeneshez, s ezzel gyakorlatilag elvetette az euklidészi geometria egyik, akkorra már 2100 esztendős axiómáját.

Einstein eleinte elfogadhatatlannak tűnő relativitáselméletét is igazolta azóta már számos jól ellenőrzött tudományos kísérlet, amely akkoriban gyakorlatilag sutba dobta a newtoni fizikát. E két említett esetben is, bár úgy tűnt, hogy a

„Semmiből egy új más világot teremtettem” valósult meg.

Valójában ezek az elmék azt tették, hogy nem csupán tagadtak, hanem a világ értelmezésébe egy újabb, tágabb horizontot hoztak be, amelyek a régi tudásokat nem elvetették, hanem csak kimondták azokról, hogy egy szűkített világban érvényesek csupán,

így megmaradtak Euklidész és Newton igazságai is.

Az elektromágneses spektrum (a milliméteres hullám a mikrohullám és az infravörös között helyezkedik el) – Forrás: Wikimedia Commons

Valahogy emeletről emeletre így épül az emberiség képzeletbeli, fordított tudáspiramisa, nemzedékek lángelméi építenek be minden szinten egymásra épülő, az alatta lévőkhöz szervesen kötődő szellemi téglát.

A mai újdondász tudományoskodás esetében szinte sosincs szó ilyesmiről.

Úgy virulnak az összeesküvés-elméleteken alapuló „új tudományok”, hogy gyakorlatilag minden előző tudást megtagadnak,

amit eddig penge éles elméjű zsenik rögzítettek a fizikai világ megismerése során, s a magas tudománynak tűnő szintektől le a bulvársajtóig virágoznak manapság az UFO-elrablásokról, a lapos Földről, a chemtrails-ről, a holdraszállás tagadásáról, a HAARP-ról, a klíma vészhelyzetről szóló, az ezotéria határait súroló fantazmagóriák.

Ilyen a legfrissebb, világot körbe rohanó, futótűzként terjedő, forradalmi ellenállási gócokat generáló aggodalom az 5G-technológiát öleli körbe. Nyilván nem feladata egy még szakújságírónak sem nevezhető honlapírónak lándzsát törnie azok aggodalma felett, akik nem bíznak abban, amit a multicégek állítanak, akik/amik sajnos sokszor adtak már okot arra, hogy ne higgyünk a fizetett tudósaiknak (lásd DDT, ólmozott benzin, Contergan tabletta).

Klíma vészhelyzetet hirdetők aggodalmaira hajazó ezotéria – A fehér Hang Facebook kampányából és egy videójából

Minden túlbeszélés helyett alul idézünk két olyan magyar nyelvű cikket és egy videót, amely körbejárja a téma természettudományos hátterét, összefoglalja az eddigi objektív, valóban az 5G-s vállalatoktól független kutatási eredményeket, de ezen kívül bárhol másutt felüthető még az internet Nagy Könyvtára, ahol ezeknél még meggyőzőbb racionális eredményekről olvashatunk.

Ami az 5G körüli világmizériáról viszont bizton elmondható, hogy bárhol is nyomjuk meg e sebet,  a fakenews gennye csordogál elő.

Ennek különösebb taglalása nélkül kimondható, hogy rengeteg a netes irodalma, s egy igazi könyvbarát értelmiségiként a közhatalomba kerülés után azért minimális elvárása lenne a választóinak, hogy mérsékli a már-már irracionális politikai elfogultságot, s nem házal követőinél ilyen minőségű petícióval.

S így talán nem lesz az a benyomásunk, hogy „Ezek a városházán tényleg megőrültek?”

***

A PETÍCIÓ kezdő sorai:
„Tiltakozunk az 5G hálózat magyarországi kiépítése ellen! Felszólítjuk Magyarország Kormányát, és illetékes szerveit, hogy állítsák le az 5G rendszerének magyarországi bevezetését. Állítsanak fel egy független szakértőkből álló bizottságot, valamint vegyék figyelembe a nemzetközi szakemberek és kutatások eredményeit. Az 5G bevetése embereken és a környezeten való kísérletezésnek minősül, amelyet a nemzetközi törvény bűncselekményként tart számon. ….”

***

Dr. Thuróczy György (PhD.) előadásának képe – mindennapi rádiófrekvenciás eszközeink

Egy tavalyi cikk a téma tudományos megközelítéséről:
ŐSSZEL JÖN AZ ORSZÁGOS 5G, ÉS VELE A LEGSZEBB ÖSSZEESKÜVÉS-ELMÉLETEK

TÉNYLEG BELEHALUNK AZ 5G-BE?

Mindkét cikk konklúziója:

„Az biztos viszont, hogy jelen állás szerint egyetlen komolyan vehető tudományos eredmény sem mutat arra, hogy bármilyen egészségügyi kockázattal járna az 5G – akár emberről, akár madárról van szó.”

A cikkek is hivatkoznak Dr. Thuróczy György-re (PhD.), a Nemzeti Népegészségügyi Központ Nem Ionizáló Sugárzások osztályának vezetőjére, az ország egyik legelismertebb szakemberére, aki e témában dolgozik már 35 éve. E kutató tartotta meg az alábbi videón látható „A mobiltelefontól az okos városokig. Mit hoz az 5G? Elektromágneses környezetünk és az egészség” című előadását. Nagyjából ez az, amit ma a tudomány állít az 5G-ről. Ajánljuk az érdeklődők figyelmébe!