Vaddisznótámadás fényes nappal, Nagymaros belvárosának közelében

A Facebook-on megosztott, feldúlt posztja nyomán kereste meg a VácOnline Szikriszt Ritát, akit szombaton családjával együtt, 17 óra körül, fényes nappal ért súlyos vaddisznó támadás szinte Nagymaros szívében.

Szikriszt Ritát telefonon értük el, épp akkor, amikor már a váci állatorvosi rendelőben altatásban műtötték a nagymama súlyosan megtépázott kiskutyáját.

– Hol és miképpen élték át az incidenst? Ha jól értjük, többedmagával, kisgyermekkel volt a Fehérhegyen?

– Igen, Apa, az édesanyja, a kislányunk és én voltam ott. Az aprócska 12 kilósnál alig több tacskó keverékkel éppen indultunk volna a hegyről hazafelé, a Nap utca utáni első elágazásban történt, amikor a kicsi jószág beszimatolt egy bokor alá, ahonnan azonnal, vadul rátört három megtermett vaddisznó. Véresre cincálták szegényt, esélye sem volt ellenükben. A kislányom édesapja a kutya és a disznók közé ugrott, rúgott csípett harapott, mi meg szaladtunk a nagyival és a gyerekkel valamilyen botért, de szerencsére nem volt rá szükség, mert Apa hamar kiszabadította a kutyát a disznók közül.

– Hogy vannak, s hogy van a kutya?

– Az ijedtségen túl semmi bajunk, de meg kell majd nézni Apácskán, hogy vannak-e sérülések, viszont a kutyát most operálják, itt vagyunk Vácon. A hátán egy 20 centis nyílt seb van, a fején és a lábán is súlyosan megsebesült, tiszta vér. A doktornő azt ígérte, hogy úgy néz ki, meg tudja menteni. Kész szerencse, hogy még él.

– Hallott hasonló támadásról Nagymaroson vagy környékén?

– Tudtommal évről-évre egyre több hasonló történik a hegyről lefutó utcákban, s ebben az a riasztó, hogy már nem csak éjszaka, hanem fényes nappal is. Tavaly a házunk előtt, ami még közelebb van a belvároshoz, egy 40-50 kilós süldővel találkoztunk, de az a kaland nem volt ilyen veszélyes.

Kiemelt kép: a kutya.hu grafikájának felhasználásával készült.