Bemutatkoznak a képviselőjelöltek: Fördős Attila, 6. számú választókerület

Túl úttalan utakon, túl Máriaudvar megállóhelyen, kavicsbányák töltésének oldalában várta a sajtó képviselőt Fördős Attila polgármester, hogy képviselőjelölti minőségében ismertesse programját.

Miért vállalkozik egy több cikluson át tevékenykedő polgármester arra, hogy képviselői helyért is induljon? Hát azért, mert polgármesterként azt tapasztaltam, hogy a 6. számú választókerület nem fejlődött úgy, ahogy az elvárható lenne. Így nagyobb esély lesz a lehetőségek kibontására. Az egyik ilyen lehetőség az itt található, megnyitás előtt álló bánya, amit az itt élő lakosság részben gyanakodva, részben idegenkedve fogadott. A félelmeken sokat javított, hogy a pályát üzemeltető cég kőszórással javított a václigeti utak állapotán, de a lakosság továbbra is tartott attól, hogy a fúrt kutak vize a bánya tevékenység miatt elapad. Minden féllel sikerült egyeztetnem, és azt jelenthetem ki: a szóbeli ígéreteket bírom, hamarosan szerződésben is rögzíteni tudjuk valamennyi fél megnyugvására a megoldásokat.

              

A következő nagy feladat Václigetéhez hasonlóan a Máriaudvarhoz kötődő közmű- és útfelújítások lesznek. Emellett a közvilágítás megújítására és fedett busz- illetve vonatvárók kialakítására is vállalkoznék. Tervezem a Vám utcai panelházak felújítását is egy külön alap létrehozásával, amiből – ha teljesen nem is, – de részben lehetne javítani a szigeteléseken.

Fontosnak tartom, hogy távol tartsam ettől a területtől a spekulatív tőkét, nem szeretném, hogy – bár az önkormányzatnak bevételt jelenthetne – nyerészkedők szerezzék meg a hasznosításra alkalmas területeket Václigeten.

Úgy látom, hogy polgármesterként többet tehetek egy kevésbé fejlődő körzetért, ezért indulok itt a václigeti 6. számú választókerületben, ezért kérem az itt élők bizalmát október 13.-án.