Yokohama W.drive v905 az ADAC teszten ajánlott minősítést ért el

A 2014-es és a 2016-os éveket követően 2017-ben is elnyerte az ajánlott minősítést a Yokohama W.drive v905 az Adac teszten. Erre az abroncsra mindenkinek érdemes odafigyelnie. A 3D lamellákkal szerelt abroncs belső hullámos felületi kialakításúak, ezért sokkal nagyobb tapadási teljesítményt képesek nyújtani a nedves, a havas és a száraz útfelületeken egyaránt. A gépjármű teljesítményére is jótékonyan hat az aszimmetrikus profil kialakítás.

A W.drive mintázat sokkal nagyobb vezetési élményt nyújt, hiszen a 3D lamella rendszer ezt lehetővé teszi. A futófelületi keverék is teljesen új fejlesztés így bármilyen útviszonyok között és még szélsőséges időjárás idején is számíthatunk az abroncsra. Az abroncsról bővebben a Yokohama weboldalán tájékozódhatunk: https://www.yokohamatire.com/tires/w-drive-v905

A Yokohama W.drive tesztjeit egészen 2007 évig visszamenőleg meg tudjuk nézni. Az ADAC 2007, 2008, 2009-ben ajánlotta, míg 2010-ben megfelelőnek minősítette. A 225/45 abroncs száraz úton a legjobb volt a tesztelt abroncsok közül 2010-ben. A Yokohama az elmúlt időszakot nem töltötte tétlenül, hiszen elsősorban személyautó abroncsokat dobott piacra. Számukra az egyik legfontosabb a téli abroncsok mintázatának folyamatos fejlesztése.

A 2015-ös ADAC listán kimagaslóan jó eredménnyel zárt a 205/55 R16 H méretosztályban a W.drive V905. Összesen 19 gyártó abroncsait tesztelték, és itt második helyezést értek el. Szinte az összes konkurensét maga mögé utasította ezen a teszten, így tényleg kiemelkedően jól szerepelt. A száraz körülmények között elvégzett próbán pedig az első helyen végzett a Yokohama téli abroncsa.

Élbolyba került a futási tulajdonságokat és a kopás valamint a gördülési zaj tekintetében is. Emellett az üzemanyag-fogyasztása sem hanyagolható el, hiszen ott is igen jól teljesített. Természetesen nem csak az ADAC figyelt fel az abroncsra, hanem az osztrák ÖAMTC és a svájci TCS is ajánlott minősítéssel látta el az abroncsot. Magyarországon az Autónavigátor díjazta egy második helyezéssel a W.drive-ot.

Gumikeveréke narancsolajat és mikro-szilikátot tartalmaz, amely egyedülálló a piacon. A havas és jeges útfelületeken csodálatos teljesítményre képesek ezek az abroncsok köszönhetően a 2 és 3D lamelláknak és a mikro lamelláknak. Magyarországon a Yokohama abroncsait az Alcar Hungaria forgalmazza, ahol 15-től egészen 22 colig terjed a méretválaszték. A sebességindex 270 kilométer/óra.

A Tokiói központú cég 1917-ben alakult, amikor a Yokohama Cabel Manufacturing és a BFGoodrich közös vállalatot alapított. 1969-ben megalakítják a Yokohama Tire Corporation-t és megindul a terjeszkedés. Ekkor legnagyobb bevételük az Aspec A300-ból ered, amelyből nagyon sokat eladnak az USA-ban. Mára már teljesen függetlenítette magát a gyártó és Japánban az élvonalban van.

Ma már itt az Advan márkanevet használják. Más országokban pedig a Mohawk márkanév került bevezetésre. A versenysportok területén is folyamatosan terjeszkedik, hiszen hivatalos beszállítója az IMSA GT3 Cup Challenge sorozatnak és a World Touring Car Cahampionship-nek.

A gumiabroncsok alapanyagait a Yokohama mindig nagy körültekintéssel választja ki és odafigyelnek a tesztelésekre is. A cég szakembereinek eltökélt szándéka, hogy a versenyabroncsok a lehető legjobb minőségűek legyenek. Tesztelésre minden idők egyik legmodernebb tesztpályáját fejlesztették ki, ahol 41 fokos dőlésszögben valamint 20 különböző útfelületen tudják elvégezni az általuk gyártott abroncsok tesztelését.