A játszószőnyeg

Egy újszülött baba legtöbbször a hátán fekszik, és nem sokat lát a világból, pedig minden vágya az, hogy felfedezze. Ilyenkor segítség a játszószőnyeg, az a készségfejlesztő játék, ami a babád első igazi játéka lesz. Íme az 5 érvünk, miért érdemes játszószőnyeget venned a babának.

1: Biztonságos

Azért (is) nehéz babajátékot venned, mert ebben a korban különösen fontos, hogy semmilyen toxikus anyaggal ne érintkezhessen a baba, ahogy az is, hogy olyan játékkal játsszon amelyik extra biztonságos, nem tartalmazhat olyan alkatrészt, amit le tud nyelni.

A játszószőnyeg a legbiztonságosabb babajáték mert nem toxikus, nincsenek fulladást okozható alkatrészei, és ha a földre teszed, plusz oldalról körbeveszed magas(abb) párnákkal, akkor extra biztonságos lesz, akkor is, ha a babád már tud pörögni, esetleg hasra is fordul. Ha így körbebástyázod őt, akkor egy szuper bébitornázót készítettél.

2: Készségfejlesztő

A játszószőnyeg készségfejlesztő babajáték, mert egyszerre hat a baba minden érzékszervére. A színek segítik a látást, a formák, és a játszószőnyeg játszó hídján levő játékok a mozgást (mert el akarja érni) és a tapintást segítik, míg a hídon levő zenélő forgók a halláskészséget fejlesztik (nem mellesleg segítenek a babának megnyugodni).

3: Hordozható állandóság

A még izgő-mozgó állandóan tornázó babának a játszószőnyeg az állandóság. Mivel egy ilyen szőnyeget könnyedén összecsomagolhatsz, és bárhova magaddal viheted, a kisbaba nem is veszi észre azt, hogy „máshol” van, hiszen neki ez a bébitornázó maga a világ, ahol a színek, a formák ugyanolyanok, mint az előbb.

4: Izgalmas

A legtöbb játszószőnyeg készségfejlesztő játék, sokkal több, mint egy puha színes szőnyeg, hiszen van benne tükör, rágóka, zenélő forgó, amik arra ösztönzik a babádat, hogy elérje, megfogja, megtapogassa az őt körülvevő tárgyakat, de ennél is fontosabb, hogy a mindez határtalan izgalom neki, ami miatt hamarabb kifárad, és hosszabban, pihentetőbben alszik.

5: „Gondozásmentes”

Talán a játszószőnyeg az egyetlen olyan készségfejlesztő, babatornáztató, amelyik szinte gondozásmentes, ami különösen fontos egy olyan pici baba esetén, aki még nem tud vigyázni a dolgokra. Ha betartasz néhány alapvető szabályt (időnként kimosod (de semmiképp nem teszed radiátorra) a rágókát fertőtleníted, és nagyon odafigyelsz, hol játszik vele a baba) akkor hónapokon keresztül az egyik legkedveltebb játéka lesz.

Így válaszd ki:

Figyelj arra, hogy minél nagyobb, és lehetőleg színes legyen, mert a babák azt szeretik. A legtöbb játszószőnyeg hídján van rágóka, és színes játékok, melyek anyaga nem irritálhatja a babát. A tükör nagyon hasznos (ne ijedj meg, ez nem igazi tükör, nem tud eltörni) mert a babád abban felfedezi magát. Mivel minden játszószőnyeg mosható, ez nem kell szempont legyen, de BabaMarket ajánlja, hogy allergiamentes mosóporral mosd majd.