A MOMENTUMOS HAJNAL MIKLÓS BEISMERTE, HOGY ŐK AKADÁLYOZTÁK A VÁCI RENDELŐ FELÚJÍTÁSÁHOZ IS SZÜKSÉGES EU-S FORRÁSOK FOLYÓSÍTÁSÁT

Döbbenetes beismerést tett Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja a napokban. Az ATV-ben azzal dicsekedett, az ő érdemük, hogy a jogállamisági eljárásokon túl most már az uniós pénzeket is megvonják Magyarországtól. 

Hajnal Miklós elmondta, hogy uniós képviselőik, Donáth Anna és Cseh Katalin mit értek el Brüsszelben. Szerinte a két momentumos „egy csomó olyan dolgot csinált az elmúlt öt évben az Európai Parlamentben, amiről azt gondoltuk volna korábban, hogy nem megvalósítható”.

Példaként említette, hogy korábban szerinte „senki nem gondolta volna azt, hogy Magyarországgal szemben indulhat jogállamisági eljárás, kötelezettségszegési eljárás”.

Vagyis Hajnal azzal büszkélkedett a Momentum eredményeit összegezve, hogy Magyarországgal szemben különböző brüsszeli eljárások indultak.

Hozzátette továbbá, hogy bár máskor is voltak eljárások hazánk ellen, de azoknak „ilyen súlyos következménye még akkor nem volt”, mert most „egy több mint másfél éves folyamat volt, amíg egyáltalán a kormány el tudta érni, hogy jöjjenek az uniós pénzek”.

Hajnal tehát azt tekinti pártjuk brüsszeli eredményének, hogy a magyarok nem kapták meg a nekik járó uniós forrásokat. Donáth és Cseh tevékenysége kapcsán azt is hozzátette: „azt gondolom, hogy nekik abban komoly, komoly szerepük volt, hogy ez így alakult”.

Mint ismert, a váci szakrendelő felújítása is évek óta esedékes, de a váci baloldali városvezetés ezt akadályozta. Később pedig Brüsszel fagyasztotta be a Magyarországnak járó forrásokat, ami – ahogy Hajnal is beismerte – a Momentum számlájára is írható.
Jó hír azonban, hogy a váci rendelő felújítása 2026 közepére elkészülhet a magyar kormány finanszírozásával – ezt Imre Zsolt, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje jelentette be a napokban.