PEST VÁRMEGYEI ISKOLAŐRÖKNEK TARTOTT KÉPZÉST A RENDŐRSÉG

A Rendőrségi Igazgatási Központ Bűnmegelőzési Centrumában a Pest vármegyei iskolaőrök közül 16 fő részvételével tartották meg az Identitás Program elnevezésű tréninget.

A tréning célja az iskolaőrök rendőrségi integrációjának előmozdítása, valamint a rendőrséghez tartozás érzésének mélyítése, hiszen a tanítási időszakban a nevelési-oktatási intézményben látják el szolgálatukat, rendőrségi munkavállalóként ott töltik mindennapjaikat, ott kell biztosítaniuk az oktatás zavartalanságát. Az ehhez szükséges kompetenciákat erősítik az iskolaőrök országos szakirányítását végző ORFK iskolapartnerségi osztály képzett trénerei.

Ezen túlmenően a képzés célja az iskolaőri állomány személyes megismerése, a résztvevők szolgálati tapasztalataiból kiindulva az iskolaőri szerepben megélt pozitív és negatív tapasztalatok megbeszélése, az eddig elért sikerek, esetleges kudarcok áttekintése, továbbá a jövőbeni fejlesztési lehetőségek feltérképezése.

A tréning megtervezésénél kiemelten fontos szempont, hogy a különböző, egymástól többnyire távol eső intézményekből érkező iskolaőrök megismerjék egymást, és szakmai tapasztalatcsere keretében vitassák meg a tanév során elért sikereiket, átélt nehézségeiket. Az optimálisan 12–16 főből álló csoportokban lehetőség nyílik a már bevált módszerek, technikák, megoldási javaslatok átadására, ezáltal minden résztvevőnek gyarapszik a munkája során alkalmazható eszköztára. A résztvevők megerősítést nyernek továbbá abban is, hogy képesek hatékonyan, szakszerűen végezni a munkájukat, sőt, ezenfelül kollégáiknak is tudnak építő jellegű szakmai javaslatokat tenni.

 

forrás: police.hu