ENNYIRE FONTOS NEKIK(K) VÁC – ÖT ÉVE FRISSÜLT UTOLJÁRA A VÁCÉRT LOKÁLPATRIÓTA EGYESÜLET HONLAPJA

Felsorolás következik: Kászonyi Károly, Jess Kinga, Inotay Gergely, Ferjancsics László, Fehér Zsolt, Kiss Zsolt János, Tótváradi-Nagy Bence, Rozmaring Sándor és persze Matkovich Ilona. Ismerősek a nevek, ugye? Igaz ugyan, hogy az érdeken, pénzen, hatalmon, koncon kívül alig tartja össze őket valami, egy közös vonásuk biztosan van. Mindegyikük neve alatt ott díszelgett a Vácért Lokálpatrióta Egyesület logója az öt évvel ezelőtti választások idején. Mint ahogy vélhetően ott fog most is. Nem is olyan sokára, mondjuk úgy egy hónapon belül. 

De nézzük, hogy pontosan ki is az a Vácért Lokálpatrióta Egyesület? Az a ”civil” szervezet, amelynek honlapja pontosan öt évvel ezelőtt frissült utoljára. (Rögvest azt is megmagyarázzuk, miért lehet ez így.) Nos, a Vácért Lokálpatrióta Egyesület civil neve az, hogy Ferjancsics László. Ferjancsics László, a mágus. Ferjancsics László ex fideszes, ex MSZP-s, ex lex. Ferjancsics László, a kommunikátor. Aki a nagy kórház privatizátor Hospinvest alkalmazottjaként, úgy is mint akkori szocialista, akkori alpolgármester mindent megtett azért, hogy a váci kórház is bekerüljön abba a portfólióba, amelyet aztán a 2009-ben csődbe ment Hospinvest alól kellett volna kimenteni. (Szerencsére a terve nem jött össze a nagyon váci, nagyon civil kommunikátornak.)

És akkor térjünk rá, miért is lehet az, hogy öt éve frissült utoljára a Vácért Lokálpatrióta Egyesület honlapja. Feltételezhetően azért, mert a Nagy Machinátor érti a kor szavát. Öt éve még ”kellett” egy honlap egy magára valamit is adó ”civil” szervezetnek. Ma már nem kell. Ma már minden és mindenki a Facebookon van. Természetesen a Vácért Lokálpatrióta Egyesület is. És még mielőtt alpolgármester úr beperelne azért, mert azt állítom, hogy ő a Vácért Lokálpatrióta Egyesület, pedig hát a szervezet képviselője bejegyzett módon Makrai Zsolt, hát nézzük meg az egyesület Facebook kommunikációjának elmúlt egy hónapját.

2024 januárjában 22 posztjuk született. Ebből 10-et szerzett Ferjancsics László maga. Hetet Makrai Zsolt. (Az ő posztjaiban talán egy kivételével persze mindig be van tagelve Ferjancsics kommunikátor úr.) A maradék pedig megoszlik Schenk Lajos és egyszerűen csak az egyesület nevével posztolt cikk között.

Hát, ezek után mindenkire rábízzuk, döntse el, ki a főnök a Vácért Lokálpatrióta Egyesület háza táján, és aki az, az mennyire lokálpatrióta, mennyire civil, és mennyire volt jó választás rábízni a várost öt évre, és jó választás lenne-e újabb öt évet adni neki?

 

Molnár J. Péter