VÉNÉGY FESZTIVÁL: A ZÁRÓNAP KONCERTPROGRAMJA MÁR TELJES EGÉSZÉBEN KITELJESEDETT

Igazán izmos lesz az idei Vénégy Fesztivál és Színházi Találkozó június 23-ai záró napja, melynek zenekari fellépői: Tankcsapda, AWS, Aron Andras & The Black Circle Orchestra, Firkin, a korábbi napok közül 21-én fellép a Belau is.

A jegy- és bérletértékesítés terén újabb határidős időszak pörög, március 10-ig, illetve a készlet erejéig limitált számban kedvezményes napjegyek, illetve négy napos bérletek válthatók (előbbiek ára: 11 000 Ft, utóbbiaké 31.000 Ft, illetve a VIP kategóriában: 41.000 Ft).

Tankcsapda

A rockegyüttest 35 évvel ezelőtt, 1989-ben februárjában alapította Debrecenben Lukács László gitáros/énekes, Buzsik György dobos és Tóth Laboncz Attila „Labi” basszusgitáros. A zenekar kezdeti punk rock stílusába fokozatosan hard rock/heavy metal hangzás vegyült, amellyel egyre szélesebb közönségréteget sikerült megszólítaniuk. A Tankcsapda egyik legfontosabb védjegyének és népszerűségük kulcsának a mára egyetlen alapító tagként megmaradt Lukács László egyedi dalszövegei számítanak. A zenekar napjainkban Magyarország egyik legnépszerűbb és legsikeresebb rockzenekara, az eladott lemezek száma alapján is. A 2006-ban megjelent Mindenki vár valamit platinalemez státuszt ért el, de 2001 óta minden albumuk legalább aranylemez lett, legutóbbi stúdióalbumuk a 2019-ben megjelent Liliput Hollywood című lemez.

Belau

A Belau egy Fonogram-díjas budapesti downtempo, electronica, trip-hop, chillwave formáció, melynek két tagja Kedves Péter és Buzás Krisztián. A duó eddig két nagylemezt jelentett meg és alapvető koncepciójuk, hogy dalaik során különböző női énekesnőkkel dolgoznak együtt a világ minden tájáról. A dalaik alapvetően olyan témákra fókuszálnak, mint az önismeret, az utazás, a nyugalom, az útkeresés, az inspiráció vagy maga az emberi természet, a kezdetektől állandó kísérő fő motívumuk a tenger.