SZÁDOCZKI IMRE: TÖBB SEBBŐL VÉRZIK A SZENT ISTVÁN TÉR FELÚJÍTÁSA

„A Szent István tér (Márvány tér) felújítása befejeződött. Ennek nyilvánvalóan minden váci polgárnak örülni kellene, hiszen egy nagy adósság pótlásáról van, illetve lenne szó. Azonban a megvalósítás több sebből vérzik sajnos” – nyilatkozta Szádoczki Imre, a váci Fidesz elnöke.

„Kezdve a költségekkel, melyek először tízmillióról szóltak, a vége azonban 254,5 millió lett, ráadásul sokkal kevesebb tartalommal, mint ami az előzetes koncepcióban volt” – tette hozzá Szádoczki.

„Hol vannak az okospadok, a smart tér, a több zöld és több árnyék, valamint a beígért új emlékmű. Sehol nincsenek, de vannak helyettük rozsdás padok és kukák, van szovjet felszabadítási emlékmű és van márvány helyett valamilyen nem túl szép burkolat. Összességében egy minimál megvalósítást sikerült aranyáron végrehajtani négy év alatt, de ez ennek a vezetésnek a sajátja, hiszen a gyerekmedencétől a bölcsődéig mindent csak négy év alatt és többszörös áron sikerült megvalósítani” – mutatott rá Szádoczki Imre.

Majd hangsúlyozta: „nem is lenne csoda, ha Gyurcsány nem engedné, hogy Matkovich Ilona induljon újfent polgármesternek. A Népszavában megjelent egy cikk az ellenzéki vezetésű városok polgármestereinek és képviselőinek indulásáról a júniusi választásokon. A legtöbb helyen újrázás várható és már konkrétumok is vannak az ügyben. Vácon a lap szerint nem ilyen egyértelmű a helyzet. Matkovich Ilona még nem tudott konkrétumokról beszámolni. Annyit mondott, hogy zajlanak a tárgyalások, vagyis már a sajátjai is bizonytalanok a személyével kapcsolatban. Nem bíznak abban, hogy lehet vele nyerni és ez beismerése annak, hogy kudarcos négy év van mögöttük.”