VÉRADÓKAT VÁR AZ ÜNNEPI IDŐSZAKBAN IS AZ OVSZ

Az ünnepek előtti és a két ünnep közötti véradásra biztatja az embereket az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ).     

Az OVSZ közleményében azt írta, a vérkészlet biztonságos szinten tartása érdekében ebben az időszakban is minden munkanapon várja a segíteni vágyókat.

Kiemelték, hogy a betegellátás és az egészségügy az ünnepi időszakban sem áll meg, vagyis folyamatosan szükség van vérre.

Tavaly a két ünnep között 4940 véradás történt, és a legtöbbet használt vérkészítményből, a vörösvérsejt-készítményből 5900 egységet szállítottak ki – idézték fel.

Az idén ugyanebben az időszakban csak 3 munkanap áll rendelkezésre a véradások lebonyolításához, így az átlagosnál több véradó segítségére számítanak.

Hangsúlyozták, hogy intézeteikben és kitelepült véradásaikon egyaránt teljes csapattal várják a segíteni vágyó donorokat. Az önzetlen véradásért az OVSZ december 18. és 24. között minden véradót egy csomag szaloncukorral ajándékoz meg, és az újév előtti napokban a szokásos szerencsehozó lencsével várja a donorokat.

A véradási időpontok és helyszínek listája az OVSZ honlapján, az www.ovsz.hu/idopontfoglalas oldalon található – olvasható a közleményben.