A DOLLÁRBALOLDAL NEM TUD ELSZAKADNI A DOLLÁRJELEKTŐL

Támadni akart, de öngólt lőtt a váci baloldal egyik hírportálja, amikor beszámolt a Védjük meg Vácot! közéleti paktumról. Ahelyett, hogy alátámasztotta volna álláspontját, inkább azt erősítette meg, ami eddig is nyilvánvaló volt: a dollárbaloldal nem tud elszakadni a dollárjelektől.

Átszerkesztette a VácOnline fotóját a helyi baloldal egyik hírportálja. Kiemelt képünkön azok a személyek láthatók, akik aláírták a Védjük meg Vácot! elnevezésű paktumot. Mint ismert, váci jobboldali, baloldali és független közéleti vezetők, egykori MSZP-s és Fideszes országgyűlési képviselők, rendszerváltó jobboldali és tősgyökeres baloldali polgármesterek, független polgármester-jelöltek és helyi civil vezetők közösen állítják: a mostani baloldali városvezetésnél nem volt soha rosszabb kezekben Vác a rendszerváltás óta.

Ilyen széles körű, közös nyilatkozat még sose jött létre Vác rendszerváltás utáni történetében, a pártokon átívelő ilyen széleskörű egyetértésre még nem volt példa.

Az átszerkesztett kép felirata szerint a baloldal fosztogatással vádolja a paktum aláíróit, holott Vác vagyonát pont a jelenlegi balliberális városvezetés árusítja ki. Matkovich Ilonáék egyre több nagyértékű ingatlant vernek dobra, ami valóban fosztogatásnak minősül.

A képről nem maradhattak le a baloldalhoz már szervesen kötődő dollárjelek sem. Mint ismert, a baloldal stratégiája, hogy a politikusok civilek bőrébe bújva egyesületeket hoznak létre, ahova a kormány megkerülésével érkeznek a Soros-dollárok. Vélhetően a jövő évi választásokat megelőző kampányukat is így kívánják finanszírozni. Matkovich Ilonáék sem tétlenkedtek, és idén létrehozták az Összefogás Vácért 2024 Egyesületet, hogy időben bebiztosítsák magukat.

A szerkesztett képen kitakarták a Szűz Máriát és a gyermek Jézust ábrázoló váci címert is, amivel pedig egyházellenességét erősíti a baloldal.