SZABÓ CSABA: MATKOVICH ILONA HAGYNÁ, HOGY IVÓVÍZ NÉLKÜL MARADJANAK A VÁCIAK

Matkovich Ilona szövetségese, Karácsony Gergely miután csőd szélére juttatta Budapestet, megfenyegette a váci családokat, hogy elzárja előlük a csapvizet, amennyiben a kormány nem ad többlet forrásokat számára” – írja közösségi oldalán Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke.

Szabó Csaba szerint Vác polgármestere semmit sem tett a főpolgármester zsarolása ellen. „Tudjuk is, hogy miért. Mert Polgármester asszonynak nem a váci családok, hanem a politikai pozíciója fontos. Gyáván nem mer felszólalni a váciakért, nehogy Gyurcsányék ne őt indítsák jövőre” – tette hozzá Szabó.

„A Váci Fidelitas elnökeként felszólítom Karácsony Gergelyt, hogy ha alkalmatlan a városvezetésre, akkor inkább mondjon le, és ne a váciakkal és Budapest agglomerációjában élőkkel zsarolja a kormányt saját hibái miatt! Vác vezetését is felszólítom, hogy utasítsa vissza Karácsony ultimátumát! Álljanak ki a váciak mellett! Védjük meg Vácot! Vác többet érdemel, de a baloldali városvezetés nem érdemel több esélyt!” – zárta sorait Szabó Csaba.

Mint ismert, Karácsony Gergely főpolgármester tizenkét agglomerációs település – köztük Vác – vízellátását használná fel politikai zsarolásra, hogy pénzhez juttassa a csőd szélén egyensúlyozó Budapestet. Karácsony levélben fenyegette meg a kormányt, hogy a Fővárosi Vízművek nem tesz eleget a szerződésben rögzített vízátadási kötelezettségének, ha az állam nem fizet magasabb díjat a vállalatnak.