PIHENTETŐ, ANDALÍTÓ HANGULATÚ VARÁZSSZOBA IS VÁRJA MÁR A FIATALOKAT A CHÁZÁR-ISKOLA KOLLÉGIUMÁBAN

Ünnepi eseményre várták a vendégeket kedden délután a Cházár András EGYMI főtéri épületének legfelső emeletén lévő kollégiumba, ahol a házigazdák és a támogatók átadhatták az egyik közösségi helyiségben újonnan kialakított varázsszobát.

Juhász Sándor, a nagyobb óvodásoktól a huszonéves fiatal felnőttekig számos korosztály tagjainak második, sőt többek esetében első számú otthont adó kollégium vezetője a helyiséget megmutatva elmondta: minden képzeletüket felülmúlóan szép és jó felszereltségű lett a pihenő közösségi tér, a nevelőtestület és az egész intézmény vezetése biztosra veszi, hogy az itt lakó gyerekek, fiatalok hamar belakják a helyet.

A szalagátvágó ünnepélyes átadás előtti röpke tájékoztató bevezetéseként aztán a kollégium vezetője elmondta azt is: a Cházár EGYMI-t régóta támogató Michelin Hungária Kft. vezetői puhatolóztak, hogy milyen maradandó dologgal tudnának segíteni a kollégiumnak, így került képbe egy sportos úgymond dühöngő és egy nyugiszoba kialakításának gondolata, s lám ez utóbbi mostanra meg is valósult.

Ványi Lászlóné főigazgató megköszönte, hogy a Michelin Hungária Kft. a társadalmi felelősségvállalás nagyszerű példájaként elkötelezett támogatója a Cházár András EGYMI-ben is végzett rendkívül összetett gyógypedagógiai munkának.
– Hálásak vagyunk, hogy nem csak egy varázspálcát, hanem egy egész varázsműhelyt kaptunk hivatásunk gyakorlásához, vagy mondhatjuk úgy is, hogy mágiához. Köszönöm minden szülő, minden kolléga nevében a felénk nyújtott kezet. És kérem, hogy ezt a jó szokásukat tartsák is meg! – fogalmazott az igazgató.

Kálmán Sándor, a Michelin Hungária regionális logisztikai vezetője azzal kezdte, hogy a cégnél fontos, hogy tevőlegesen részt vegyenek a helyi közösségek életében, s Vácott a Cházár-iskola a kezdetektől egy kiemelt intézmény a látókörükben.
– Tulajdonképpen amikor egy intézményt támogatunk, azt nézzük mindig, hogy mi a célja, milyen szerepet vállal a tágabb közösségért, és úgy érzem, ez esetben nem kell vázolni az óvoda, iskola, kollégium, gyógypedagógiai otthon jelentőségét. Ráadásul ez az intézményegyüttes sajátos helyzetben van, és fontos megmutatni, hogy nincsenek egyedül, vannak, akik segítenek a maguk módján. És még azt is aláhúzom, mennyire könnyű volt ebben a mostani fejlesztésben is együtt dolgozni az itteni kollektívával, akik húzták a projektet, ez azért lényeges, mert van olyan tapasztalat is, hogy akad, ahol nagyjából annyi a hozzáállás, hogy jó, persze elfogadjuk a támogatást, de nincs hozzáadott lelkesedés. A varázsszoba megvalósítása tehát különösen nagy örömünkre szolgál, mert már most látjuk, hogy sikerült valami fontosat adni a gyerekeknek, fiataloknak és nevelőiknek.

Az ünnepi esemény zárásaként Ványi Lászlóné főigazgató és dr. Nemes Attila, a Michelin Hungária Kft. ügyvezető-igazgatója átvágta a nemzeti színű szalagot, várja hát a kollégistákat a varázsszoba.

Az úgynevezett varázsszobába vízágy, beszélgető-pihenősarok, könyves-társasjátékos polc, számos audiovizuális elektronikai szórakoztató eszköz is került, segítve a betérő kollégisták igazán pihentető, elmélyülő feltöltődését.