MOLNÁR J. PÉTER: JÚDÁSCSÓK – MATKOVICH ILONA PÉLDAKÉPE ELZÁRNÁ A VIZET VÁC ELŐL

Ennyit ér a baloldali barátság – mondhatnánk. Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Magyar Nemzet értesülése szerint zsarolólevelet írt Lantos Csaba energiaügyi és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek, miszerint ha a kormány záros határidőn belül nem biztosítja – bármilyen jogcímen – az állami felelősségi körbe tartozó területekre történő ivóvízátadás veszteségének megtérítését, akkor a Fővárosi Vízművek felmondja a vízátadási szerződéseit.

Ezekben a szerződésekben a főváros saját területén kívülre, döntően állami tulajdonú vízközmű-szolgáltatóknak ad át nagy mennyiségben vizet, a főpolgármester panasza szerint áron alul. Ez a kilátásba helyezett ultimátum pedig érinti többek között Dunakeszi, Üröm, Nagykovácsi, Csömör, Visegrád, és igen, Vác ivóvízellátását.

Mint az köztudott, Matkovich Ilona egyfajta etalonként tekint a főpolgármesterre. Többször fotózta magát vele együtt, büszkén számolva be egyeztetéseikről, sőt, az elvbarátság jegyében vendégül is látta már Karácsony Gergelyt Vácon.

Mindez azonban semmit se számít. Üzletben nincs barátság. Karácsony Gergely simán bemondja az all int Vác kontójára. És még ha blöfföl is, a Júdáscsók csak annál alávalóbb. Habár mindegy is. Matkovich Ilona jól ismeri ezt a módszert, úgyhogy nincs is min meglepődni. Erről pedig Bóth János volt szocialista polgármester tudna mesélni.

És az egészben az a legszebb, hogy ha a főpolgármester mégsem blöfföl, és elzárja a vizet, Vác polgármestere még tapsolna is neki, miközben bőszen vicsorogva mutogatnának együtt a kormányra. Szép kis uniszóló lenne.

 

kiemelt kép: Magyar Hírlap