JANUÁRTÓL 20 SZÁZALÉKKAL EMELIK MEG MATKOVICHÉK AZ USZODA SZOLGÁLTATÁSI DÍJAIT

Erről a Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság döntött saját hatáskörben.

Az indoklásban az emelkedő közüzemi díjakra és az inflációra hivatkoznak. Az önkormányzati honlapon beszámoltak arról is, hogy az uszoda gépészeti berendezései elavultak és sokat fogyasztanak.

A váci uszoda egyébként a közelmúltban többször is kapott állami segítséget a szankciók miatt megemelkedett energiaárak kifizetéséhez.

Tavaly novemberben mintegy 23 millió forint támogatást kapott az uszoda, idén januárban pedig újabb 45 millió forinttal többel gazdálkodhatott a téli rezsiszámlák kiegyenlítésekor.

Októberben Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője bejelentette, hogy a kormány további 47,8 millió forinttal támogatja a sportlétesítmény energetikai fejlesztését. A beruházásból napelem rendszert alakítanak ki, hogy az uszoda fenntartási költségei a jövőben csökkenjenek.

A vacistrand.hu oldalon leírtak szerint az előzetes számítások azt mutatják, hogy az uszoda éves energiafogyasztásának mintegy 22 százalékát képes megtermelni a tervezett napelem rendszer. Ezáltal éves szinten több mint 17 millió forint megtakarítás érhető el.

De úgy tűnik, hogy a balliberális városvezetésnek ez sem lesz elég, ugyanis az uszoda szolgáltatásaiért magánszemélyeknek és sportegyesületeknek egyaránt 20 százalékkal többet kell majd fizetniük januártól.