DÉRYNÉ PROGRAM: ÚJ PREMIERRE KÉSZÜL A KIS DOMONKOS MÁRK VEZETTE TÁRSULAT

A Váci Dunakanyar Színház alapító-igazgatója, Kis Domonkos Márk vezette Déryné Program műhelyében elkezdődött egy új produkció, a „Nem élhetek muzsikaszó nélkül” című előadás próbafolyamata.

Fotók: Déryné Program

Móricz Zsigmond művét a Jászai Mari-díjas Kis Domonkos Márk állítja színpadra, a zenéért Kiss B. Ádám felel, a díszlettervező Csiky Csaba, míg a jelmezeket Kiss Zsuzsanna álmodta meg.

Szereplők: Balázs, birtokos – Kaszás Mihály, Pólika, a felesége – Vas Judit Gigi, Zsani néni – Losonczi Kata, Mina/Veronika – Erdélyi Tímea, Pepi néni/ Kisvicákné – Tarpai Viktória, Borcsa/Biri – Gulyás Gabriella, Viktor – Horváth Márk, Lajos bácsi – Ivaskovics Viktor, István/Gergő – Széplaky Géza, Imre – Kárpáti Barnabás, Gyula – Pásztor Márk, Mircse – Havasi Péter, Peták/Kocsmáros – Dányi Krisztián.

A premier tervezett dátuma 2023. december 8.

VO-komment

A Déryné Program küldetése, hogy minél több olyan kistelepülésen is színházi élménnyel ajándékozzák meg a közönséget, ahol bizony nem gyakoriak az ilyen programok.
Vácott ugyan vannak színházi előadások, sőt kőszínháza is van a városnak, de az 2019 óta a Matkovich-rezsim kénye-kedvének kiszolgálójává vált.
Ettől függetlenül talán remélni lehet, hogy a Kis Domonkos Márk vezette társulat készülő új előadása előbb-utóbb nálunk is helyet talál egy alkalmas helyszínen, hiszen vannak ilyenek a VDSZ-en kívül is.

 

Kiemelt kép: Déryné Program