SZEPTEMBER 28-ÁN ELKEZDŐDIK A PIARISTA KILÁTÓ KÖZPONTBAN A VÁCI POLGÁRI EST-SOROZAT 2023/2024-ES ÉVADA

Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy a hosszabb nyári vakáció időszakán kívül minden hónap negyedik csütörtökén fontos közéleti témák kerülnek reflektorfénybe a Rétvári Bence országgyűlési képviselő kezdeményezése nyomán életre hívott Váci Polgári Est sorozat újabb és újabb alkalmain, jeles pódiumi beszélgetőtársak közreműködésével.

Az esteknek kezdetben többnyire a Váci Dunakanyar Színház adott helyett, ám ott – a szivárványos, balliberális városvezetés sanda, kirekesztő politikai akaratából – nem kívánatossá vált a sorozat, amely viszont kiváló új otthonra lelt a Piarista Kilátó Központban.

Szeptember 28-án elkezdődik ennek a hiánypótló sorozatnak a 2023/2024-es évada, az első alkalommal Pöltl Ákos, a Civil Védelmi Intézet Egyesület szakmai vezetője (képünkön) lesz a házigazda országgyűlési képviselő és a moderátor Fábián Fédra beszélgetőpartnere, a program kezdési időpontja 18 óra.

A Civil Védelmi Intézet Egyesület legfontosabb célja a védelmi iparág tudományos-, szakmai-, vállalati-, és civil területi interdiszciplináris összehangolása. Mindegyik területen kiemelten fontos a védelem és az abból fakadó biztonság, ami mind online, mind offline módon jelentős kihívások elé állítja a terület szereplőit. Az egyes területeket és azok szereplőit érintő hatékony, jól működő védelmi megoldásoknak a területeken átívelően, szakmailag összehangolt módon, tudományos alapon kell megvalósulnia, a Civil Védelmi Intézet Egyesület szakmai koordinálása és útmutatása szerint.