SZÁDOCZKI IMRE: FELHÁBORÍTÓ, AHOGY MATKOVICH ILONÁÉK SARCOLJÁK AZ AUTÓSOKAT

Sokak szerint Vác a parkolóövezetek városa. Akik ezt állítják, nem is állnak messze a valóságtól, mivel a belvárosban lépten-nyomon sorakoznak az automaták. Ráadásul sok helyen még hétvégén is fizetni kell a parkolásért. A balliberális városvezetés ellenőrei pedig szorgalmasan járják az utcákat és előszeretettel büntetnek.

Szádoczki Imrét, a váci Fidesz elnökét az utóbbi időben rengetegen hívták fel a parkolási helyzettel kapcsolatban.

Sok a panaszos főleg azért, mert az 1-es zónában minden év májusától szeptember végéig hétfő reggel 8 órától vasárnap este 18 óráig kötelezik az autósokat a parkolójegy megváltására.

Matkovich Ilona polgármester és csapata mindezt a turisztikai időszakkal magyarázza. Azonban a parkolásért nem csak az ide érkező turistáknak kell fizetniük, hanem az itt élőknek a saját házuk előtt is. Számukra csupán némi kedvezményt biztosít az önkormányzat.

Szádoczki Imre szerint más nagyvárosban erre nincs példa, még Budapesten sem.

Matkovich Ilona polgármester az egy csapatban játszó Karácsony Gergelytől ez ügyben legalább példát vehetne – hangsúlyozta Szádoczki.

A váci baloldali városvezetés tehát rendületlenül sarcolja az autósokat. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy korábban a város jegyzője is beismerte: jelentős mennyiségű parkolási feladat van.

dr. Zsidel Szilvia, a képviselő-testület februári ülésén azt hangoztatta, hogy “Jelenleg két parkolóellenőrrel látjuk el a feladatot, illetve egy kolléganő teljes állásban csak az adminisztrációval foglalkozik, és még a munkaidején túl is foglalkozik a feladatokkal, tekintettel arra, hogy olyan jelentős mennyiségű parkolási feladat van.”

És lássuk a számokat: ebben az évben a kiszabott parkolási büntetések összege már meghaladja a 20 millió forintot. Matkovich Ilonáék azonban nem érik be ennyivel. Egyrészt azért, mert még csak szeptember van, másrészt azért, mert az idei költségvetésükben meghatározták, hogy 2023-ban 34 millió forintos bevételre számítanak egyéb bírságok címén, amibe a parkolási pótdíjak is beletartoznak.

Szádoczki Imre szerint felháborító ilyen módon beérkező pénzösszeggel előre kalkulálni. Egyúttal emlékeztetett arra is, hogy a váci baloldal idén a parkolódíjakat is megemelte óránként 50 forinttal a 2-es zónában és a mélygarázsban.

A témában készült riportunkat a facebook-oldalunkon nézhetik meg.