SZANISZLÓ RÓBERT VÁCI FOTÓRIPORTER ÉS TUDÓSÍTÓ CSAPATA JELENTI A MAGYAR NAGYDÍJRÓL

A váci Szaniszló Róbert fotóriporter és saját hírügynökségének munkatársi csapata egyre több sport világeseményre kap külön meghívót, akkreditációt, ami bizony komoly rangot jelent ebben a szakmában, mi pedig rendszeresen közölhetünk tőlük riportokat – ezúttal a Hungaroring Forma 1 futamáról.

Szerző: Anna Pittner, Susan Bernáth (FPA)

A szokásosnál is nagyobb volt a sürgés-forgás az idei magyar nagydíj első napjaiban, főleg a RedBull/AlphaTauri háza táján, mivel egy gyors huszárvágásnak (menesztésnek) köszönhetően itt vette át az ülést a holland Nyck De Vries-től Daniel Ricciardo. Az ausztrál mindössze rövid 10 hónapos kihagyás után már nem csak mint tartalék pilóta, hanem ismét a száguldó cirkusz teljes értékű tagjaként vett részt a versenyen

© Robert Szaniszló / FPA

A menetrend szokás szerint alakult. Pénteken tartották a két szabadedzést.
Már az első előtt érezni lehetett, hogy hamarosan jön az eső. Éppen, hogy kigurultak a pilóták a pályára, máris elkezdett szemeregni. Meg is lett az eredménye. Az 5-ös kanyarból kijövet Perez megcsúszott és a falnak csapta az autóját, mivel azon még akkor közepes keverékű gumi volt. Ennek következtében, volt egy nagyobb technikai szünet, de azt követően is csak néhányan jöttek ki körözni a pályára.

© Robert Szaniszló / FPA

Az FP2 nagyobb siker volt, mivel ott már újból száraz pályán tudtak a pilóták menni és tesztelni a beállításokat.

© Robert Szaniszló / FPA

A szombati nap egyértelmű meglepetése Lewis Hamilton volt, aki megnyerte a kvalifikációt és, így ő indulhatott az első helyről vasárnap. Ugyan csak 12 ezred másodperccel maradt le a holland éllovas, Max Verstappen, aki így a belső ívről rajtolhatott. Őket követte szintén meglepetésre a két McLaren-es pilóta.

© Robert Szaniszló / FPA
© Robert Szaniszló / FPA

Ami érdekes, hogy a törést és a hétvége elejét tekintve Checo még mindig nem találta a ritmust. Itt is csak a 11. hely jutott neki.
A verseny szinte eseménytelenül indult, hacsak azt nem említjük, hogy a két Alpine pilóta összeakadt, aminek következtében Gasly oldalfala kilyukadt, így ő már az első kör végén, míg csapattársa, Ocon a második körben kényszerült feladni a versenyt.
A versenyt végig Max vezette olyan különbséggel, hogy abba igazából senkinek nem volt beleszólása. Nagy bravúrral Perez a 11. helyről feljött a 3. helyre, így dobogóra állhatott. Hamilton az élről a 4. pozícióban végzett. Míg a “visszatérő” Ricciardo-nak a 13. hellyel kellett beérni, pont nélkül és egy kör hátrányban.

© Robert Szaniszló / FPA
© Robert Szaniszló / FPA
© Robert Szaniszló / FPA

A végső sorrend:
Max Verstappen – Oracle Red Bull Racing
Lando Norris – McLaren F1 Team
Sergio Perez – Oracle Red Bull Racing
A verseny végét kissé beárnyékolta az a momentum, mikor is Norris pezsgőnyitás közben feldöntötte Verstappen Herendi vázáját, ami ott, abban a pillanatban 3 darabba tört.
Jajjjjjjj
Bízzunk benne, hogy hamar pótolják a trófeát.