JOGERŐSEN PERT NYERT A VÁCONLINE MATKOVICH FIÁVAL ÉS AZ Ő CÉGÉVEL SZEMBEN

„Lebukott​ ​Matkovich Ilona, mentegette fiát a Kőhíd parki lakók előtt” cím​mel megjelent cikk ügyében kézbesítette a másodfokú bíróság az ítéletet, jogerősen nyertünk.

A Fővárosi Ítélőtábla szerint Pajor Dániel és a Geo-Art Team Kft. mint felperesek fellebbezése nem megalapozott.

Vác baloldali polgármesterének fia, Pajor Dániel és az ő cége, a Geo-Art Team Kft. is sajtópert indított a VácOnline ellen, miután tavaly novemberben beszámoltunk arról, hogy a botrányos Kőhíd utcai lakossági fórumon egy, az említett kft. építkezésén dolgozó munkás azt mondta az egyik ott lakónak, Hájas Attilának, hogy ő Matkovich embere. 

Mint ismert, a Kőhíd utcai lakók a kezdetektől ellenzik az ott készülő lakóparkot, amit Pajor Dániel cége épít és amiről édesanyja, Matkovich Ilona polgármesterként is hallgat. 

A Fővárosi Ítélőtábla leírta: 

„A felperesek által kiemelt és sérelmezett szövegrész arról szól, miszerint egy lakó (Hájas Attilaa szerk.) megszólított egy személyt, aki a polgármester asszony emberének nevezte magát.

Ez a nyilatkozat még valótlansága esetén sem tartalmaz sértő kijelentést egyik felperesre sem. Maga a riport a polgármester tevékenységével, esetleges mulasztásával foglalkozik, vele szemben fogalmazták meg a lakók az elégedetlenségüket. A sérelmezett részben nem jelenik meg sem közvetlen, sem közvetett értékítélet egyik felperesre vonatkozóan sem. Mindezek alapján a felperesek nem rendelkeznek perbeli legitimációval, ezért a keresetet elutasította.

A botrányba fulladt Kőhíd utcai lakossági fórumról készült videót itt nézhetik meg.