HA DUNAI SZABADSTRANDRA GONDOL VALAKI, VÁCOT HIÁBA KERESI A TEMATIKUS OLDALAKON, TÉRKÉPEKEN

Mint megírtuk, a váci (be)fürdő-komplexum strand része az idén is jobbára építési területként fogadja majd a látogatókat a főszezonban, már akiknek kedvük lesz betévedni ide ilyen körülmények között.

Persze nem lenne túl nagy ok a panaszra, ha legalább kijelölt, kibójázott, némi komforttal is bíró dunai szabadstrandunk lenne, de hát nincs, régi nagy adóssága ez az önkormányzatnak, amelynek lassan négy éve szivárványos frakció adja a többségét ugyebár, ráadásul a brigád tagjai közül korábban többen emlegették ezt a hiányosságot, mint megoldandó feladatot. Ámde minden jel szerint elfelejtették a kampányszólamaikat, ejtették a témát, mindenesetre látszatra egy gyufaszálat sem tettek keresztbe azért, hogy a város ne maradjon el ebben (is) a folyó főváros fölötti bal partjának többi településétől. Ahol az önkormányzatok vették a fáradtságot a pályázásra, forrásokat csatornáztak be ilyen fejlesztésekre, aminek Dunakeszitől Gödön át nagyobb szünettel Verőcéig, Nagymarosig, Zebegényig számos helyen egyre jobb szolgáltatás az eredménye.

A travelo.hu szakoldal kilenc olyan dunai szabadstrandot ajánl a látogatók figyelmébe a térségben, amelyek tömegközlekedéssel is viszonylag csekély kerékpáros vagy gyalogos távolságra vannak a vasútállomásoktól, buszmegállóktól.

Nem Gödöllőre, meg Karácsony Gelgelyhez vagy épp egész Pécsig (magyarán más puszipajtás szivárványos vezetőkhöz) kellene elkocsikázni mintákért tapasztalatszerzés címen, elég lenne körbenézni a közvetlen környéken, és onnan ötletet, tanácsot kérni az előrelépéshez. Vagy ez is túl fárasztó ennek a széltoló, mamlasz, az igazi munka helyett a barátok és családtagok érdekéért való kapirgálással, nagypolitikai kérdésekben való szájtépéssel sokkal nagyobb elánnal foglalatoskodó városvezetésnek?