„CSAK A BÜNTETÉST ISMERIK, KÖZBIZTONSÁG MÍNUSZ” – A VÁCIAK VÉLEMÉNYE MATKOVICHÉKRÓL

Nemtetszésüknek, dühüknek adtak hangot a váci lakosok több cikkünk témájával kapcsolatban is. Sokan panaszkodnak Vác közbiztonságára, és felháborítónak tartják azt a sarcolást, amit a baloldali városvezetés gyakorol az autósok felett.

Időről időre beszámolunk arról, hogy a közterület-felügyelők milyen mértékű büntetéseket szabnak ki az autósokra. Pontosan 9.497.600 forintot tesz ki az az összeg, amit a Vác utcáin parkolók kénytelenek voltak kifizetni bírságként idén január elsejétől április 27-ig. Ha így haladnak a közterület-felügyelők a bírságdömpinggel, teljesíteni fogják a tőlük elvárt összeg beszedését az év végéig. Matkovichék ugyanis idén 34 millió forintot várnak a városkasszába egyéb bírságok címén, amibe a parkolási eljárások is beletartoznak. 

A váciak szerint: 

„Kell a pénz a választási kampányukra.”

„Mire elkezdődik a kampány, 1 forint se marad a kasszában.”

„Az is lehetséges. Ezeknél? Bármi.”

„Sokan ezért járnak vásárolni más településekre.”

Nemrég közöltünk egy interjút Imre Zsolttal, a Váci Polgári Fórum vezetőjével. Imre Zsolt szerint a tavalyi választások óta egyenesen romlott a közélet állapota Vácon. A város még sohasem volt ilyen mértékben túlpolitizálva, köszönhetően a magát civilnek láttató, valójában komoly ideológiai frontharcosokból álló városvezetésnek. Az elmúlt négy esztendőben beásták magukat a város teljes intézményrendszerének szöveteibe. A nepotizmus és a protekcionizmus az organikus működésük motorja lett. Az életben maradásuknak egyetlen esélye a médiavezérelt közvélemény formálás maradt. Ezzel szembesülünk nap mint nap, és ez még fokozódni fog a hátralévő egy esztendőben.

A kommentelők szerint:

„Kár. Most voltunk az önök gyönyörű városában. Feledhetetlen. Az ország talán legszebb városa. Óvják, szeressék. Rossz mindenütt a fentieket olvasni, bármilyen nézetűek is. Ez a város kincs!”

„Talán igaza van, valóban kincs ez a város….csak a baj az, hogy ezt a kincset nem becsüli meg…a jó gazda, ha kincshez jut óvja-védi, megtesz mindent, hogy szaporítsa a kincsét…hálás azoknak, akik a kincshez juttatták (polgárok), ellenben itt ezt a kincset tulajdonának tekinti, magáénak gondolja (azt csinálok, amit akarok)….talán igaza van, szép ez a város….de ez nem elég…élhetőnek is kell lennie…és ahogy mondani szokás: a szépségért tenni kell….közösen, a közösségért….nem a császárnő igényei szerint….kénye-kedvére.”

„Az emberek dühösek. Beszélek sok emberrel és maguktól mondják, hogy fel vannak háborodva a büntetések miatt, amit a közterület-felügyelők csinálnak Matkovich parancsára. Az, hogy nincs szabad, nem fizetős parkolóhely, hogy az emberek kerülnek ki folyamatosan utcára a szociális lakásokból, akinek tartozása van esélyt se adva a törlesztésre. Van aki sérelmezi, hogy a szavai süket fülekre találnak, ha hozzájuk fordul. Olyan is volt, akinek a közjó tetteit kihasználva magukat előre téve mentek fotózkodni, mintha ahhoz a munkához közük lett volna, pedig nem volt… A 6 milliós kis kerítésről nem is beszélve, nem sorolom van még bőven.”

Sokan Vác közbiztonságát vitatják, miután megírtuk, hogy vélhetően migránsok éjszakáztak az egyik Űrhajós utcai lakóépület lépcsőházában.

A váciak szerint:

„Hajrá román kisváros.”

„Csak a büntetést ismerik, közbiztonság mínusz!”

„Közteresek épp a füvet védték az autóktól, a migránsok nem füvön feküdtek, ez volt a baj.”