NASZÁLY: AZ ORKÁN EREJŰ SZÉL SEM TUDTA ELFÚJNI A MÉSZKŐEMBER HEGYI KERÉKPÁROS VERSENYT

A kerékpársport legelszántabb rajongói jól tudhatják, hogy a szervezők pár napja – a nagy szélre hivatkozva – lefújták-elhalasztották a profi országúti kerékpár egyik kiemelkedő jelentőségű tavaszi egyhetes versenye, a Párizs-Nizza egyik szakaszát, ehhez képest a Mészkőember amatőr hegyi kerékpáros versenyt és annak minden dicséretet megérdemlő indulóit nem tudta elriasztani-elfújni a szombati orkán sem – már ez több mint jelest ér a bizonyítványban.

A mostani eseménnyel a rendezői stafétát átadó Somoghy Attila a sportesemény közösségi médiás oldalán a díjátadás után rögtön köszönetet mondott minden résztvevőnek, hogy ilyen „tökéletes” körülmények között is rajthoz álltak, segítettek, szurkoltak a versenyzőknek.

„Azt hiszem, emlékezetes lesz számunkra a 20. Mészkőember-Légrádi Béla Emlékverseny” – írta a verseny egyik ötletgazdája és két évtizeden át főszervezője.

Persze elindult a válaszözön, amiből egyértelműen kitetszik, hogy a kerékpározást nem csak afféle vasárnapi biciklistaként űzők szeretik ezt a versenyt, várják a folytatást, minden körülmények között, szélben, esőben, hófúvásban egyaránt.