UTÓHANG A MEMENTO MORI BEMUTATÓJÁHOZ: BIZTOSAN LESZ FOLYTATÁSA A TÖRTÉNETNEK

A Memento Mori – A váci legenda című film napokban tartott premier előadásán természetesen Kiss Stefán Mónika producer-rendező is szavakba öntötte az alkotás készítésével és az elkészült mozidarabbal kapcsolatos érzéseit.

– Hálás vagyok a stábnak, hiszen néha száz-kétszázan is voltunk, és negyven fokban vagy épp a nyolc fokos kriptában forgattunk, hálás vagyok a Nemzeti Filmintézetnek, mert segítettek valóra váltani ezt az én nagy álmomat, hálás vagyok azoknak, akik hittek bennem, azoknak, akik azért vannak itt, mert az életem részesei, a családomnak, akik összetartottak, hiszen hónapokig nem igazán voltam nekik, a nagymamáknak, hogy nem haltak éhen az unokák, a férjemnek, aki mesélt a gyerekeinknek esténként és együtt imádkoztak a filmért, minden más mellett.

Tudom, hogy ez nem az Oscar gála, de nekem ez az, nekem pont annyit jelent, mint ha ott állnék, és hálát adhatnék. Nagyon örülök, hogy most itt vagyunk és együtt nézhetjük meg a Memento Mori című filmet, én persze már nagyon sokszor láttam és Király Pistivel* pont arról beszéltünk, hogy lehet, kimegyünk a folyosóra, mert most annyira izgulunk, aztán arra is gondoltam hogy ide ülnék legszívesebben a színpad szélére, és nézném az arcokat, hogy egy-egy részre, egy-egy jelenetre vajon úgy reagálnak, reagáltok-e, ahogy mi azt elképzeltük az alkotókkal, a stábtagokkal, mert a stáb nélkül ez nem jöhetett volna létre.

Tudom, hogy ezek nagy szavak, de ez tényleg így van, egy ilyen film nem csak a rendezőkről és a színészekről szól, hanem minden egyes közreműködőről, aki ebben részt vett. És hálás vagyok Rétvári Bencének, hiszen derekasan elviselte, hogy a nyakára jártam és az antropológusoknak is hálás vagyok, hogy elviseltek, mivel nekik pedig tíz éven át voltam a nyakukon, őket is majd meglátják a nézők a filmben, ők is szerepelnek benne. És a legeslegvégén, de elsősorban a Jóistennek vagyok hálás, hiszen egyedül övé a dicsőség, Soli Deo Gloria! – mondta szinte egy szuszra, de azért el-elcsukló hangon Kiss Stefán Mónika.

*Király István, a film vágója

A producer-rendező érdeklődésünkre elárulta, hogy tervei szerint biztosan lesz folytatása a történetnek, máris hozzálátott a sztori alakításához.