VÁCI, KÖZELEBBRŐL LIGETI FOCI: TOVÁBBRA IS ZAVAROS A VÍZ AZ EGYESÜLETI POHÁRBAN

Elrajtolt a Pest megyei I. osztályú bajnokság 2022/2023-as idényének tavaszi etapja, s a 16. fordulóban a Vác VLSE 2:1 arányú vereséget szenvedett a Vecsés otthonában, azaz továbbra is ott van a kieséssel veszélyeztető zónában.

Szombaton hazai pályán következik az újabb javítási lehetőség, amikor is a Dunaharaszti MTK gárdája jön szembe városunk csapatának, a mérkőzés 14 órakor kezdődik.
A február 14-ével lezárult téli átigazolási időszak játékos jövés-menésének főszereplői a következők:

Érkezett: Torda Patrik (Bánk-Dalnoki Akadémia), Bajkán Balázs (Nőtincs), Szabó Bence (Testvériség), Tölgyes Ádám (Újpest FC II), Kakuk Erik (Veresegyház).
Távozott: Flamich Gergely (Berkenye), Heinczinger Barnabás (Heréd), Konkoly Leon (Pécel), Sorecz Szabolcs (Szokolya).

***

SZÜLŐI LEVÉL A VVLSE JÖVŐJÉVEL FOGLALKOZÓ „SZÜLŐI ÉRTEKEZLETTEL” KAPCSOLATBAN

Közben különböző fórumokon számos vélemény látott napvilágot a VVLSE jövőjével foglalkozó városházi úgymond „szülői értekezlettel” kapcsolatban, egy érintett – véleménye egyéb, hivatalos helyhatósági fórumokról történő kicenzúrázásától tartva – közvetlenül szerkesztőségünknek küldte el az eseményt összehívó polgármester „tudósításának” több mindenben ellentmondó meglátásait.

Így ír olvasónk:
„Tisztelt Szerkesztőség! Olvasva Vác VLSE botrányairól írt cikküket elhatároztam, hogy megírom saját véleményemet is, mint szülő!

A »szülői értekezletnek« önmagában örültünk, mert sajnos az elmúlt időszak viharos történéseiről nem sok tájékoztatást kaptunk. Amit viszont nagyon furcsálltuk, hogy erre miért a városházán kerül sor, még inkább az döbbentett meg többünket, hogy miért a polgármester tartja, miközben az új elnök a hallgatóság harmadik sorában foglal helyet, mint akinek semmi köze az ügyhöz. Ez politikai színezetet adott az egész estének.

De az események végképp elkeserítettek!

Információt, jövőképet nem kaptunk. Az új elnök, Iványi Károly – külön kérésre – bemutatkozott, úgy nyilatkozott, hogy éppen »felméri a helyzetet«! Ez azért elfogadhatatlan és komolytalan, mert 2 éve elnökségi tag, tagja volt az egyesület beruházásait 2 éve vizsgáló önkormányzati bizottságnak és olyan emberekkel vette körül magát, akik mindvégig részesei voltak a döntéseknek! Most informálódik?

A polgármester asszony azt mondta és azóta írta is, hogy, igyekezett eloszlatni azt a téves információt is, hogy az önkormányzatnak bármi köze lenne ahhoz, hogy az elmúlt hónapban nem használhatták a stadiont a Vác Városi Labdarúgó Sportegyesület utánpótlás csapatai. Miközben korábban azt kommunikálták, hogy energiahatékonysági intézkedésként döntött a képviselő-testület a bezárásról, amit csak a képviselő-testület oldhat fel. Ez állítólag meg is történt január 25-én, aznap délután már edzhettek is a gyerekek, pedig még nem volt az egyesületnek új elnöke!
Most akkor ki és mikor hazudott nekünk?!

Arról nem írt senki, hogy ott a szülők kérték, hogy mérsékeljék az egyesület 1,4 mFt/hó bérleti díját, amire az volt a válasz, hogy sajnos 20%-al megemelik…

Szóval mi szülők február 7-én hétfőn csak azt éreztük, hogy egy politikai csatatéren teljesen hülyének vagyunk nézve! Ez az elmúlt 3 év nem szólt másról, mint, hogy a polgármester köreiből származó legyen az elnök.”

Itt olvasónk bizonyos alakuló ingatlanügyletet sejtet a háttérben, azzal zárva mondandóját, hogy majd az idő eldönti, mi igaz, mi hamis az egyelőre homályos gyanú szintű kérdés
kapcsán.