ÁLDATLAN ÁLLAPOTOK AZ ÚJ PARKOLÁSI REND ÓTA

Tavaly szeptembertől lépett érvénybe a finomkodóbban „módosított parkolási rendnek” nevezett rendelet Vácon, ami nyilvánvalóan beleilleszkedik a baloldali városok lakosságsarcoló rendelkezései körébe. Konrad Adaneuer szállóigévé vált gondolatát valósítják meg: „Ha a szocialisták pénzről beszélnek, mindig a tiédre gondolnak.”

A váci képviselő-testület korábbi rendeletmódosítása alapján 2022. szeptember 1-től módosult a váci parkolás rendszere. A baloldali önkormányzat azzal indokolta a módosítást, hogy megnövekedett a gépkocsiállomány, amely fokozatosan megnehezíti az érintett területeken történő parkolást. A közterületeken ingyenesen és hosszú ideig várakozó autók szinte ellehetetlenítették az ott élők parkolását. (A városházi közlemény mindeközben mélyen hallgat arról a tényről, hogy a belvárosban mennyire elszaporodtak a társasház-építések.)

A parkolás díja bár változatlan maradt, a bérletek árában történt módosítás.

Az 1-es zóna a meglévő utcák mellett az alábbiakkal bővült:

  • az Ady Endre sétány Eszterházy utca és a Petróczy utca közötti szakasza,
  • a József Attila sétány Petróczy utca és a Tímár utca közötti szakasza,
  • a Géza király tér teljes közterülete,
  • a Budapesti főút a Konstantin tértől a Budapesti főút 36.-ig tartó szakasza.

A 2-es zóna a meglévő utcák mellett az alábbiakkal bővült:

  • a Múzeum utca teljes szakasza,
  • a Szent Miklós tér teljes közterülete,
  • a Hattyú utca a Szent Miklós tértől a Kép utcáig.

Munkatársunk végigjárta a várost, hogy dokumentálja az áldatlan állapotot, ami a rendelet nyomán kialakult. A megsarcolni kívánt autósok ingyenes parkolást keresnek, és meglehetősen üresen állnak a fizetős parkolóhelyek. Van olyan megerősítetlen városi szóbeszéd, amely arról szól, hogy a parkoló órákat havi 160e Ft-ért bérli a város, elnézve az üres helyeket, kérdéses a gazdaságossága. Mivel a város automatikusan elutasít minden újságírói kérdést, így közadatként próbálunk majd utánajárni a parkolási helyzetnek.

Addig álljanak itt a képek:

Fotó: Ribáry Zoltán