LAPSZEMLE: MEGJELENT A VÁCI POLGÁR CÍMŰ HAVILAP DECEMBERI LAPSZÁMA

A szivárványos propagandalappá silányult városházi kiadványt sokak szerint nyugodtan felejtősnek lehet tekinteni hónapról-hónapra, ezzel szemben szerencsére, illetve hál’ Istennek van egy mérvadóbb sajtóorgánuma is a városnak – a Váci Polgár a decemberi lapszámban is igazán színes, fontos, elgondolkodtató tartalmat kínál az olvasóknak.

Az első és legfontosabb, hogy Kucsák Gábor felelős szerkesztő bevezetőjével kezdve a lap több oldalon is megemlékezik Dóra Zoltán tanár úrról, nyelvművelőről, hiszen az ő halála különösen nagy veszteség a város közösségének, méltatja őt a lapban Tekes Rozália, Juhász Péter és Ősi János is.

Interjút közöl az újság Molnár Zsolt atyával, a Vác-Felsővárosi és Vác-Alsóvárosi plébánia új vezetőjével, illetve a Váci Reménység Egyesület atlétikai szakosztályának irányítását átvevő Magyari Józseffel.

Fontos ismeretterjesztő írás Dr. Stefaits Istvánnak a barátok temploma megújult főoltáráról szóló esszéje.

Dr. Bednarik Anasztázia orgonaművész, főiskolai tanár, iskolaigazgató pedig Kisfaludy Pikéthy Tibor, a váci székesegyház egykori karnagya halálának ötvenedik évfordulójára emlékeztet írásával – illetve felhívja a figyelmet a lap a szerző legújabb, Aranyszárnyú angyal című zenei összeállítására is.

És zárszóként köszönet a Váci Polgárnak, hogy Cservenák Péter címlapfotójával a főtér karácsonyi díszítéséből – a nem túl ízléses mézeskalácsos papundekli házfalak helyett – a Fehérek temploma előtti jászolra fókuszál, hiszen igazából ez mutatja itt az ünnep lényegét.