NASZÁLY TÚRÁRA VÁRJÁK AZ ÉRDEKLŐDŐKET A MOBILITÁSI HÉT SZOMBATJÁN

A tavalyi program sikere alapján a szervezők az idén is túrázásra hívják és várják az érdeklődőket az Európai Mobilitási Hét alkalmából, melynek célja, hogy minél többen szálljanak ki a volán mögül, és menjenek ki a természetbe, vagy közlekedjenek a városban, de gyalog, kerékpárral vagy tömegközlekedéssel.

Ennek a célnak az eléréséhez pont jó egy túra a városhoz közeli hegyre, amire nem lehet még szerencsére feljutni kocsival, ezért sokan már le is tettek róla, hogy egyszer feljussanak a csúcsára.

Az ingyenes, vezetett túra szeptember 25-én vasárnap 9 órakor indul a váci busz-pályaudvarról, külön busszal, ami a túrázókat a Kosdi pihenő megállóig viszi ki.

Innen indul a túra, aminek vezetője az idén egyéni Pro Urbe-díjjal elismert korábbi önkormányzati képviselő, Hajdú Sándor lesz – mint ez elmúlt hosszú években oly sokszor. Az útvonal a következő: kosdi bányászemlékmű, Pádimentumkő, Nagy bányakő, Hármas elágazás, „Ezotermikus” rét.

A furcsa szó-összetételű hely egy kellemes pihenőt jelöl, ahol – amíg az idősebbek megpihenhetnek és gyönyörködhetnek a tájban – a résztvevő gyerekeket Rottenhoffer Attila személyi edző spártai ügyességi vetélkedőre invitál.

A rögtönzött vetélkedő után a túra a Gombási pihenő, Közösségi kereszt és Zsobrák-dűlő felé haladva éri el Deákvárat.

A túra tervezett útvonala 13 km, melynek megtétele után várhatóan 17 órára érkezhet vissza a csapat a városba.

A túra teljesen ingyenes, de a részvétel feltétele, hogy elektronikus levélben jelentkezni kell, hogy a szervezők tervezni tudják a részvételt.

Jelentkezni a nevezes@futavac.hu e-mail címen lehetséges.