KOSZ, MOCSOK, DROG A BELVÁROSBAN, TEHETETLEN A VÁROSVEZETÉS – OLVASÓI PANASZ

Olvasónk telefonon a felháborodását fejezte ki a belvárosban kialakult helyzet miatt, ami szerinte mindennek nevezhető, csak nem közbiztonságnak. A drogosok itt csetlenek, botlanak, felbuknak, embereket zaklatnak, félelmetes a kinézetük, a tekintetük. A hajléktalanok pedig a Széchenyi-Görgey sarkon ordítanak, kiabálnak, veszekednek egymással, belekötnek a járókelőkbe, kéregetnek, némelyik alszik, fekszik a virágágyásban, oda ürítenek, nem zavarja őket senki és semmi. Sajnos olvasónk tapasztalatát számosan megerősíthetik, így hiába a városházi sikerpropaganda a virtuális térben, érdemes lenne kimenniük Vác baloldali vezetőinek néhanap a város elképesztő valóságába is.

Nehezményezte, hogy a közterület-felügyelők végig gurulnak a klímás autójukban a sétáló utcákban, nézegetnek jobbra-balra, aztán tovább hajtanak, a munkájuk kimerül abban, hogy a gépkocsi tulajdonosokat zaklatják, bírságolnak, azt a munkát, hogy a közterületen legyen rend, azt egyáltalán nem végzik el.

Azt megértjük, hogy a hajléktalanok és drogosok után jutalékot nem kapnak, csak a behajtott bírságok összege „látszik” csupán, de hát az alapvető munkájukat ott hanyagolják, ahol tudják.

Mocsok és szemét van mindenhol, drogosok, hajléktalanok uralják a belvárost, tisztelettel kérjük az önkormányzatot, hogy a közterület-felügyelők tegyék a legfontosabb munkájukat, ahogy a nevükben is benne van, ügyeljenek a közterületekre és tegyenek rendet a törvénytisztelő és rendszerető polgárok védelméért.

Szemtanúja volt olvasónk annak is, hogy nekiment egy itt álló autónak a berúgott vagy bedrogozott hajléktalan, felbukott, egy darabig ott fetrengett, majd nagy nehezen tovább állt.

Miért kell nekünk ezt itt eltűrnünk? – tette fel jogosan kérdését az itt lakó, törvénytisztelő állampolgár. Így akarunk idegenforgalmat idevonzani?

Nehezményezi továbbá, hogy a dohányzást tiltó táblát alig veszik komolyan, mindenki dohányzik jövet-menet. Még olvasta azt is, hogy képviselő is képes a városháza előtt dohányozni, pedig nekik jó példával kellene elöl járni.

Egyáltalán nem beletörődött hangon mondta, hogy alig várja ennek a városvezetésnek a mihamarabbi távozását, ilyen mélyre Vác még soha nem süllyedt.