NEVEZZ ELŐ JÚNIUS 8-IG, HOGY INGYEN VERSENYEZHESS ÉS KERÉKPÁRT NYERHESS A 30. FUT A VÁCON!

30 évvel ezelőtt egy teljesen ingyenes futóversenyt terveztünk nektek. A díjakat akkor is a szponzoroktól kaptuk és a szervezés költségeit az önkormányzat állta. Akkor is ingyen szerveztük meg a versenyt, önkéntesekkel, mint most.

Hogy mi változott azóta?

Talán az, hogy a futóversenyek is egy iparággá váltak, ahol minden szolgáltatást meg kell fizetni.

Nekünk is meg kell fizetnünk a szolgáltatásokat (a mentőt, a hangosítást, a felfújható kaput, és sok minden mást) és az önkormányzat is csak egy részét tudja állni a rendezvény megnőtt költségeinek. Ezért a chipes időméréssel ellátott hosszabb távokért nálunk is fizetni kell a nevezőknek. Mégis mi úgy döntöttünk, hogy az ovis futást, és a Fut a Vác legrövidebb hobbi futóknak szóló távját így harmincadik alkalommal is ingyenesre tervezzük. Ezt úgy tudjuk biztosítani, hogy a 2,8 km-es bulifutás távra ingyenes az előnevezés, de a verseny reggelén már fizetni kell érte.

Fotó: a 25. Fut a Vác ünnepéről (BíróGyörgy és BARÁTAI)

Ezért kérünk mindenkit, aki szeretné lefutni a 30. jubileumi távot, (ami 1991-ben a diadalív árnyékából rajtolt és a sportcsarnokban volt a cél) az nevezzen elő a honlapon (www.futavac.hu), hogy a 30. alkalommal is ingyen futhasson.

Az elmúlt két év covidos időszakában többször is nekifutottunk a verseny szervezésének, de a vírus miatti korlátozások közepette többször is fel kellett adnunk.

Azt hittük, hogy ha vége a vírus veszélynek, mindenki ismét kipróbálhatja magát a futóversenyeken. Nem így történt, az embereknek csak egy része tért vissza a versenyzéshez. Sokan feladták a futást, de mi elhatároztuk, hogy az idén felélesztjük a Fut a Vácot, ha semmi másért, csak azért, hogy ismét versenyezzünk együtt, veletek.

Fotó: a 25. Fut a Vác ünnepéről (BíróGyörgy és BARÁTAI)

Most már a célegyenesben tartunk a szervezéssel, és a támogatók által felajánlott sok-sok díj, a Boronkay iskola, mint versenyközpont, a piros inges rendezők és a rajtzene, a „We Will Rock You” ismét várják a versenyzőket a rajthoz.

Hogy ez lesz az utolsó, vagy most kezdődik egy újabb sikerszériája a versenysorozatnak, az június 12-én kiderül és csak rajtatok múlik.

Addig is mindenkit arra kérünk, hogy nevezzen és jöjjön el a versenyre, mert a város apraja nagyjával, veletek szeretnénk ünnepelni a jubileumot, a 30. Fut a Vácot.

Lapzárta után jött a hír,

…hogy a sok ajándék mellett az idén is kisorsolnak egy mountain bike kerékpárt a Vác Deákvári Se felajánlásából, amit a versenyzők egyike vihet majd haza a verseny után. És persze a 30. versenyen sem marad el a jubileumi torta, amiből a Rendezők a versenyzőket is megkínálják, mint ahogyan a negyed évszázados verseny ünneplésén is tették.

BíróGyörgy és BARÁTAI