A LEGUTÓBBI ÜLÉSEN SEM DÖNTÖTTEK A REGŐCZI TÉR ELNEVEZÉSÉRŐL – LAPSZEMLE

Azt már az elején szögezzük le, valóban méltatlan, ami a Regőczi atyáról átnevezendő utca ügyében történik, és duplán az, mivel az elkövető éppen Vác város önkormányzata. De menjünk sorjában, és tegyük fel a kérdést: hazudik-e Kászonyi Károly akkor, amikor magának vindikálja a névadó sztorit? – írja a Váci Mérték.

Hogyan és mikor került köztudatba a Regőczi Istvánról átnevezendő váci közterület ügye? Egészen pontosan a múlt év december 16-án, amikor is Pető Csilla önkormányzati képviselő saját közösségi oldalán megosztotta, hogy Matkovich Ilona polgármester egyszerűen levette az egy nappal korábbi képviselő-testületi ülés napirendjéről azt a határozati javaslatot, amelyet Pető Csilla készített elő, és tett le az asztalra.

A polgármester indoklásában NEM szerepelt az, hogy hasonló tartalmú beadványt BÁRKI bevitt volna a testület elé, pláne nem került elő Kászonyi Károly neve.

Hogy hogy nem, most, amikor az ügy már megjárta az országos sajtót is, sőt, több mint 100 fős felvonulással tiltakoztak váci polgárok Matkovich Ilona lépése ellen,

Kászonyi Károlynak eszébe jutott, hogy tulajdonképpen ezt az ügyet ő kezdeményezte, és a január 19-i testületi ülésen Pető Csilla arcába vágta, hogy ő nem volt hajlandó DECEMBERBEN tárgyalni erről, ergo Pető Csilla kampányol, és különben is, hogy hogy nem jutott eszébe ez a sztori az elmúlt tíz évben?

Nos. Pető Csilla OKTÓBERBEN elkezdte az utcanév változtatás bizottsági köreit. Hivatalos megkeresést küldött a polgármester, a jegyző, a mb. főépítész felé. Az előterjesztéssel foglalkozott a névadományozási munkacsoport is. Egyetlen fórumon fel nem merült, hogy ezt az ügyet Kászonyi Károly már felkarolta volna. Ami pedig az előző két önkormányzati ciklust illeti. Pető Csillának ez az első öt éve képviselőként, korábban nem volt az önkormányzat tagja.

Kászonyi Károly viszont igen. Pont az előző két ciklusban.

Amikor is nem volt fontos neki a Regőczi atyáról elnevezendő közterület. Más azonban igen. Lássuk csak mit követelt 2017. 03. 28-án?

„a testületi ülésen helyenként személyeskedő vita alakult ki, amely során szerinte Ferjancsics László (Együtt – Lokálpatrióták) megengedhetetlen szavakat használt vele szemben, ezért felszólította a képviselőt, hogy mondjon le mandátumáról, mert méltatlanná vált rá. Kászonyi Károly bejelentette, hogy konzultál jogászokkal, és ha lehetséges, jogi úton kér elégtételt.” (Váci Napló 2017.03.28)

És, lássanak csodát, ki mögött ül mostanság Kászonyi képviselő úr? Csak nem Ferjancsics alpolgármester mögött? Ezek szerint nem sikerült a jogi revans? Vagy csupán közben annyira megszerették egymást, hogy alpolgármester úr nyugodtan mutatja a hátát Kászonyi képviselő úrnak? Hát, nem tudom. Ezek után már végképp nem, hogy valójában mikor hazudik Kászonyi Károly.

MJP