TÓTVÁRADI-NAGY BENCÉNEK ÉS FEHÉR ZSOLTNAK TÁVOZNIA KELL A KÖZÉLETBŐL A FIDESZ FRAKCIÓ SZERINT

A váci önkormányzati testületi ülésen Mokánszky Zoltán lemondásra szólította fel a rasszista megnyilvánulásai miatt botrányba keveredett két jobbikos képviselőtársát. Teljes terjedelmében közöljük a felszólalást:

Tótváradi-Nagy Bence és Fehér Zsolt képviselők átlépték azt a határt, amit egy magát demokratának valló politikus nem léphet át. Vállalhatatlan posztokat jelentettek meg a közösségi oldalon, amelyek nem maradhatnak következmények nélkül.

A magyar közélethez méltatlan megnyilvánulásaik óriási felháborodást okoztak. A két szivárványkoalíciós képviselő cselekedete miatt már országosan is városunkról beszélnek.

Meggyőződésünk, hogy semminemű rasszista kijelentésnek nincs keresnivalója a közéletben.

A két jobbikos politikus megnyilatkozása kapcsán felemelte szavát Turai János, a váci zsidó hitközség elnöke, aki az 1600 elhurcolt, minden vagyonától megfosztott, meggyilkolt volt váci polgár emléke nevében tiltakozik.

Turai János szerint Tótváradi-Nagy Bence és Fehér Zsolt olyan ráutaló magatartást tanúsítottak, amely alkalmas a holokauszt áldozatainak meggyalázására. A holokauszttal kapcsolatban pedig Magyarországon zéró tolerancia van.

Az előző városvezetés munkájának köszönhetően Vác városa Raoul Wallenberg -díjat kapott, de Turai János szerint Vác város önkormányzatának szellemisége ma már nem méltó Raoul Wallenberg-díj birtoklására.

Felszólítom Fehér Zsolt és Tótváradi-Nagy Bence képviselőket, mondjanak le, adják vissza a képviselői mandátumukat!

Ezúton felszólítom a szivárványkoalíció tagjait, hogy a nyilvánosság előtt határolódjanak el a két jobbikos politikustól. Amennyiben ezt most nem teszik meg, úgy közösséget vállalnak Fehér Zsolttal és Tótváradi-Nagy Bencével.

Külön felhívom Inotay Gergely alpolgármestert, hogy szólítsa fel a két frakciótársát a képviselői mandátumuk visszaadására.

Amennyiben ezt nem teszi meg, ez azt jelenti, hogy eszmei közösséget vállal velük. Ebben az esetben ön vállalhatatlan személy lesz a 2022. áprilisi országgyűlési választásokon minden jóérzésű ember számára.