KORMÁNYZATI TÁMOGATÁSBÓL FEJLESZTHETIK A SZŐDLIGETI KÖNYVTÁRAT

Kormányzati támogatást nyert Sződliget Község Önkormányzata. A Nemzeti Kulturális Alap Könyvtárak és Levéltárak Kollégiuma által kiírt pályázatnak köszönhetően, több mint 2,9 millió forintból fejleszthetik a helyi könyvtárat.

Az önkormányzat az elnyert támogatást az intézmény szakmai eszközfejlesztésére és korszerűsítésére fordíthatja.

Bár Juhász Béla, Sződliget polgármestere számos fórumán azt hangoztatja, hogy a kormány kivérezteti az önkormányzatokat, arról már nem találunk bejegyzést nála, hogy egyébként mennyi állami támogatás érkezik a térségbe.

A közelmúltban ebbe a régióba érkezett  fejlesztésekre kapott forrás összege eléri az ötvenmilliárd forintot.

Ebben követi Inotay példáját is, aki számos helyen nyilatkozik olyan projektek átadásán, amihez gyakorlatilag nincs köze, nincs benne munkája, mert a megvalósult fejlesztés kormányzati forrásból történt.

Tán még egy lépéssel tovább is megy Juhász az egyik a-polgi-megmondjában, hisz kioktatja polgármester kollégáját, hogy

miért nem szabad egyetlen ellenzéki településnek sem elfogadnia a kormányzati támogatást, miközben persze ő maga azért szívesen átveszi az NKA-s sződligeti eszközfejlesztési összeget.

 

***

TISZTELT PÁLYÁZÓ!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy az NKA-hoz benyújtott és a fenti azonosító szám alatt nyilvántartott

SZŐDLIGET KÖZSÉG KÖNYVTÁRÁNAK SZAKMAI ESZKÖZFEJLESZTÉSÉRE KORSZERŰSÍTÉSÉRE

célú pályázatával igényelt 2.902.750 Ft támogatásból a KÖNYVTÁRAK ÉS LEVÉLTÁRAK KOLLÉGIUMA 2021. 11. 12-i ülésen

2.902.750 Ft

támogatást ítélt meg.

Üdvözlettel:

Bús Balázs
az NKA alelnöke

***********

„A hét Legfőbb híre, hogy volt eredménye a rengeteg egyeztetésnek. Vác azon városok közé tartozik, amelyek, ha nem is kapták vissza a kormány által váratlanul elvett költségvetési bevétel teljes összegét, a kiesett forrás 75%-át visszakapta, meghatározva a fejlesztéseket. Három óvoda és a Városháza tetőszerkezetének cseréjét fogjuk elvégezni a közel négyszázmilliós kompenzációból. Jelen helyzetben ennyit sikerült elérnünk. Elégedett vagyok…”

Ugyan hogyan lehet elégedett egy polgármester azzal, hogy az elvett pénzt töredékét kapja vissza és azt is utasításos rendszeren keresztül kijelölve, hogy mire költheti!

Azt mondják, hogy politikai emlékezet három hét. Ennek ellenére én még emlékszem a tavaly tavaszi első hullámban mekkora támadást kapott a Fidesztől (helyben és országos sajtóban is) a váci önkormányzat azért, mert néhány irodát kifestettek. Urizálásnak mondták meg luxusönkormányzatnak. Most, hogy a visszakapott pénz nagy részét a városháza tetejére költik és nem a Rádi útra, vagy a Budapesti főútra termékeny talajra fog hullani a fideszes propaganda az embereknél.

Milyen módon lehetett belesétálni egy ilyen csapdába? Hogyan lehet az, hogy egy polgármester erre még büszke is? A tapasztalatlanság, vagy valami olyan, amiről Márki-Zay beszél? Ki tudja?