A VÁCI STRAND HÉTFŐTŐL ILLEGÁLISAN MŰKÖDHET – GYORSJELENTÉS MATKOVICH GAZDÁTLAN STRANDJÁRÓL

Híreink szerint 2021. év július 31-én, szombaton sem volt már felelős vezetője a váci strandnak, mert az igazgatónő betegszabadságon, az adminisztrátor-pénztáros-helyettes-nyugdíjas is szabadságon volt, a programszervező (megbízott helyettes) pedig nem elérhető. 

Hétvégén az egyik úszómester sem vette fel a munkát, aminek a hátterében az áll, hogy a Városfejlesztő nem akarja megemelni a méltatlanul alacsony fizetésüket. Híreink szerint dr. Varga Borbála, a Váci Városfejlesztő Kft. ügyvezetője nem kívánt tárgyalni velük, mást küldött maga helyett, akivel ezidáig nem tudtak a munkavállalók megállapodni.

Hétfőtől, ha csak egy vagy talán egyik úszómester sem veszi fel a munkát, akkor vagy szabálytalanul fog működni a strand, vagy egyszerűen nem nyithat ki. Emberemlékezet óta nem volt még ilyen Vácon!

A hétvégét egy szentendrei kisegítő úszómesterrel oldották meg, akinek a napi bére majdnem kétszerese a váciakénak. Tehát egyelőre jobban „megéri” a városházának a magasabb bér kifizetése, mint saját dolgozóival való bérmegállapodás, amelynek nagysága még mindig kevesebbről szól, mint a most kifizetett összeg.

E gazdátlan város gazdátlanul hagyott intézménye hétfőn vajon milyen napra virrad?

Hány ehhez hasonló mulasztásnak kell még bekövetkeznie, hogy a város minden polgára számára világossá váljék, hogy a jelenlegi városvezetés mennyire alkalmatlan még az alapfeladatainak az ellátására is?