SZIMFONIKUS ZENEKARI NAGY NYITÁNY A VÁCI FŐTÉREN

Szombaton este nagyszerű koncertélményben lehetett részük a váci főtérre kilátogató érdeklődőknek a „Grand Opening – Összefogás” című, tizennégy várost érintő, egyidejű komolyzenei koncert program keretében.

Mielőtt bárkinek kételye támadna, hogy kinek köszönhette a váci közönség ezt a programot, újra hangsúlyozzuk, hogy – a városháza, az önkormányzat tapsikolása, nagyjából széktolási közreműködése mellett – a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége szervezésének, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kulturális Államtitkársága és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásának köszönhetően valósult meg a rendezvény – igen népes közönséggel, hangos sikerrel.

A „Grand Opening – Összefogás” koncertakció keretében Vácott a Szent István Filharmonikusok, Geszthy Veronika szoprán, Turpinszki-Gippert Béla tenor énekművészek örvendeztették meg nívós műsorukkal a nagyérdeműt, Záborszky Kálmán karmester vezényletével.

A jeles koncerten Erkel több népszerű műve (Ünnepi nyitány, a Hazám, Hazám című ária a Bánk Bánból, a Magyar tánc) adta a program gerincét, továbbá Liszt-, Kodály-, Johann Strauss és Berlioz darabok is elhangzottak.

Hajós A. Zalán