EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – A PETŐFI UTCAIAK PANASZA

„Korábban már többször motiváltuk a városházát a Petőfi utcai olvasóink által jelzett állapotok megszüntetésére, sokszor jeleztük az utcánk lakóinak nevében az érdeklődést a jövőnkkel kapcsolatban. Mi továbbra sem tehetjük meg azt, amit a város vezetése megenged magának, hogy nem a város lakóit képviseljük” – írta egy elkötelezett lokálpatrióta olvasónk.

E hozzánk beérkező leveléből közlünk egy rövid részletet:

„Régebben is hosszú napokra itt hagyták a gallyakat, azonban most hétvégén volt a harmadik hete, hogy a legutóbbi munkálatokból az itt hagyott ágakat kerülgetjük.

Elképesztően jó érzékkel úgy helyezték el ezeket, hogy egyes gépjármű-kihajtóknál, a kihajtásnál, az úttest beláthatóságát ez zavarja. A múlthét szerdán láttam a polgármester asszonyt a Budapesti főúton az egyik ingatlanba bemenni. Bánom már, hogy akkor nem szólítottam meg, és nem invitáltam meg egy húszperces „tárlatvezetésre”, bemutatva a Budapesti főutat, a Petőfi utcát és a Szent Miklós teret.

Számos félbehagyott munka jellemzi a körzetet, ahol egyébként ő is él.

Szomorú, hogy mindezt egy sajtónak kell jeleznem, hiszen állítólag a jobbján ül a körzetünk új képviselője, a városháza erős embere, aki úgy tűnik, hogy végül is meglehetősen súlytalan.

A Szent Miklós téren két hónapja félbe hagyták a gallyazásokat, a Budapesti főúton is közel ennyi ideje állnak a munkálatok. Nálunk a Petőfi utcában is hetek óta jönnek – majd a munkát itt hagyva elmennek.

A Szent Miklós téren lakik egy idős szakember, aki azt mondta, „nekem inkább már ne jöjjenek, mert csak többet ártanak a fáknak ebben az időszakban, mint használnak.” Mivel a fák és a sövényeink is kihajtottak, így ha használni nem tudnak, legalább ne ártsanak.

Értetlenül álltam múlt hét szerdán az előtt is, amikor felmentem a városba, hogy a Széchenyi utcában miért kocsira rakodják a gallyakat? Mi változott tavaly tavasz óta? Akkor az idős fákat néhány egymást követő nap meggallyazták, a gallyakat eldarálták. Sok évvel ezelőtt is végig gallyazták az idős fákat és akkor is gyorsan rendet tettek az utcában. Arról már ne is beszéljünk, hogy a lombgyűjtést se fejezték be, számos itt felejtett kupacok rontják a városképet.”

A Petőfi utca képviseletében

Ismét felmerül bennünk a kérdés: HOL VAN A NAGY TELJESÍTMÉNY ÉS HOL JÁR A TÖBB MILLIÓ FORINTÉRT BESZERZETT NAGY TELJESÍTMÉNYŰ ÁGDARÁLÓ? Felmerül az a kérdés, hol is van itt a gazdaságosság és a megtérülés? Persze kinek mi térül meg?

Egy biztos, Inotay Gergely körzete sem az osztrák kisváros megtestesítője, amit Matkovich Ilona is észre vehetne és Kiss Csináljunkrendet Zsoltot kérdőre vonhatná, hogy miért volt különb a körzet a lakók szerint az előző alpolgármester idején.