SIKERES VOLT A MÁSODIK BÖRZSÖNY RING KERÉKPÁROS-TELJESÍTMÉNYTÚRA

Szombaton csaknem 400 nevező indult az idei Börzsöny Ring kerékpártúrán. A rendezvényt tavaly szervezték meg először, a cél akkor is és most is a térség turisztikai népszerűsítése volt. A kezdeményezés sikeres, az idei Börzsöny Ringen több mint háromszor annyian vettek részt, mint az elsőn.

Idén sokkal jobb időjárási körülmények várták a Börzsöny Ring kerekeseit, mint tavaly. Többen is voltak, csaknem négyszázan vágtak neki a 90 km-es, 600 méteres szintkülönbségű szakasznak. A Börzsöny Ring egy év alatt népszerű lett. Az elmúlt tíz évben a jogszabályi változásoknak köszönhetően országszerte nőtt az ilyen túrák látogatottsága.

Fotó: Dunakanyar Régió

A legkevesebb korlátozással jár a különböző természetjárás, a kerékpározás és a lovaglás, ami a pandémia alatt is lehetővé teszi a sportolást – emelte ki a rendezvény megnyitóján Kiss László, Ipoly Erdő ZRT. vezérigazgatója.

Az elmúlt tíz évben 1500 km kerékpárút épült országszerte. A Börzsöny Ring kerékpártúra erre is felhívja a figyelmet.

Fotó: Dunakanyar Régió

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a felnőttek 70%-a biciklizik Magyarországon, a lakosság 84%-ának van bicikli a közvetlen környezetében, 67%-ának saját magának van kerékpárja.

Már kerékpárúton megközelíthető a Dunakanyar, a Börzsöny és az Ipoly térsége is. A határfolyó mindkét oldalán párhuzamosan folynak a kerékpárút-fejlesztések, jelenleg a szobi oldalon 12 kilométer, a másikon pedig 11 kilométer bicikliút épül magyar, illetve európai uniós forrásból, összesen egymilliárd forint értékben – fűzte hozzá Rétvári Bence.

MTI/HírTV

Kiemelt kép forrása: Dunakanyar Régió