Rendületlen lehet a bizalma Matkovich Ilonának Kiss Zsolt iránt, hiszen együtt járnak tárgyalásokra

Vác város önkormányzatának delegációját – Matkovich Ilona polgármestert, Kiss Zsolt alpolgármestert és Iványi Károlyné kabinetfőnököt – irodájában fogadta e hét közepén dr. Nemény András, Szombathely Megyei Jogú Város (MJV) polgármestere – adta hírül a Szombathely (MJV) hivatalos honlapja.

A vácira politikailag kísértetiesen hasonló szivárványkoalíciót vezető szombathelyi polgármesterrel való tárgyalásokról részleteket nem közölt a lap.

A 2019-es őszi önkormányzati választásokon az ellenzéki pártok szombathelyi egyesülete (Éljen Szombathely) dr. Nemény Andrást jelölte polgármesternek, akit az MSZP, a Párbeszéd, a Demokratikus Koalíció, a Momentum Mozgalom, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Szolidaritás, és – az országban egyedül – a Magyar Kétfarkú Kutya Párt helyi szervezete is támogatott.

A meglehetősen bizalmasnak tűnő tárgyaláson – amelynek érdemi tartalmáról a felek nem adtak sem ott, sem itthon sajtótájékoztatást – a váci delegációban az a Kiss Zsolt is részt vett, akiről nemrégiben a Magyar Hírlap megszellőztette, hogy egy rendőrségi nyomozás érintettje lehet.

Matkovich Ilona és a rendőrségi nyomozás érintettje, Kiss Zsolt a szombathelyi hivatalos tárgyaláson – Fotó: szombathely.hu/Bonyhádi Zoltán

Újra kérdezzük, hogy a rendőrségi eljárás lezártáig nem jelent-e az alpolgármester személye kockázatot a város tekintélyére nézve?