Bűn- és baleset-megelőzési rendezvény Őrbottyánban

A Váci Rendőrkapitányság részvételével 2017. február 3-án  Őrbottyánban bűnmegelőzési- és baleset-megelőzési napot tartottak. A rendezvény fővédnöke Szabó István alpolgármester volt, aki egyben a helyi polgárőr szövetség tagja is. A szervezők közös célként fogalmazták meg a gyermekek, szüleik és a felnőtt lakosság baleset-megelőzési- és bűnmegelőzési felvilágosítását, látókörük szélesítését konkrét témakörök feldolgozásával. Ennek megfelelően helyszínként  a Kvassay Jenő Általános Iskola tornaterme, közösségi színtere és tanulószobái biztosították a feldolgozott témákhoz a helyiséget.

A rendezvény témái voltak: Kamasz panasz, Önvédelem, Elsősegélynyújtás-újraélesztés, az internet veszélyei, káros hatásai, gyermek jóga, alkoholos, drogos szemüvegeken keresztüli érzékelés, közlekedési ismeretek bővítése, elsősorban a kerékpár használatot illetően. A gyerekek KRESZ tesztet tölthettek ki, a felnőttek pedig asztalitenisz- és dekázó versenyen mérhették össze tudásukat. 

A rendezvényt színesítette Zacher Gábor Úr előadása is.  A foglalkozásokon közel  300 fő vett részt. A gyermekek rendkívül érdeklődőek és szorgalmasak voltak, hiszen a motivációs kártyán összegyűjtött pecsétek alapján kisebb ajándékokban részesültek, amelyeket a Váci Rendőrkapitányság szakemberei osztottak szét közöttük.

Kép forrása: Vác Online Archívum